dagens ridpass

Har ridit igenom tess idag på dressyrbanan, rider inte där så ofta men det är mjukare och mer sviktande underlag. Hon kändes sådär i början, har ju inte ridit henne på en vecka (pappa som ridit). Började med att hon skulle lyssna framåt och tillbaka. Så från skritt fattade jag galopp och då skulle hon lyssna direkt annars tog jag till spöet som hjälp, jag la inte lika stor vikt på att få henne att lyssna tillbaka för det handlar inte om att hon inte är lydig utan att hon inte sätter under sig i övergången.

Sen skrittade jag ganska länge för att få henne att ta stöd på bettet och att få henne mellan hand och skänkel. Jobbade mycket med skänkelvikningar, öppna och på voltspåret. Hon var lite ostadig och bogarna var lite överallt. Fortsatte så i traven och det blev bättre och bättre. I galoppen jobbade jag med halvhalter och gjorde en halvhalt ungefär vid varje bokstav. Väntar tills hon verkligen satt under sig i halvhalten och sen driver jag henne framåt, det funkar jätte bra för att få henne att lägga mer vikt på bakbenen. Hon blev riktigt trött i slutet så hon fick jobba på bra :)

Blir ett liknande pass imorgon igen för henne :)

Appis red jag också på dressyrbanan, inte så jätte länge men hon kändes fin. Lite spänd men brukar ju inte rida där så ofta så det var ju inte så kontigt. Imorgon ska hon ridas ut och sen hoppträning på onsdag :D

Kommentarer
Postat av: Sandra SG

hej så fin blogg! fina hästar i headern! :D

2012-03-06 @ 15:23:28
URL: http://dayviewbyssg.blogg.se/
Postat av: Jen - Hästterapi

Vad mysigt att rida i månskenet! (Gick inte att kommentera på det inlägget så det fick bli här i stället).

2012-03-09 @ 22:53:24
URL: http://hastterapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0