lite om min skola och min sadel ;)

Kan du inte berätta lite om din skola´?

Ja det kan jag, jag vet dock inte riktigt vad du vill veta. Menmen.. Jag går på realgymnasiet som är en friskola och finns i massa andra städer runt om i sverige. Jag går häst och det finns massa andra inriktningar så som, hund, äventyr, stylist, NV osv.. På vår skola finns bara häst, äventyr och NV eftersom den nyligen startades. Vårat schema ser ut så att vi en dag i veckan är i skolstallet/ridskolan och rider och en dag i veckan har praktik. Resten av de 3 dagarna är vi i skolan. Vi jobbar alltid i grupp med olika projekt där alla ämnen vävs in förutom ämnena matte och engelska. Vi äter faktiskt skollunch på restuarang vilket är jäkligt gott :p

Jag kan inte påstå att det går så bra för skolan här i jönköping, det började tex ingen 1a detta året eftersom det var för få som sökte. Och nu har det blivit lite strul med lärare eftersom en helt plötsligt slutade och skolan lever absolut inte upp till de som sades på öppethus och sådana saker. Eftersom det inte går att ha hur många lärare som helst på en klass så har vi vissa ämnen på flex alltså över internet med andra realskolor som också har samma ämne. Jag hade tex etologi över internet och det funkade jätte bra. Nu har jag engelska B över internet och det funkar också. Men fick nyss reda på att vi tydligen ska ha matte C(!!!!) över internet vilket jag absolut inte tror kommer funka..

Jag tänker inte sitta här och skriva att jag tycker om skolan för den i Jönköping har verkligen inte lyckas och det funkar inte bra. Jag tror det är bättre på andra skolor i sverige där de kommit igång ordentligt. De flesta i min klass har samma åsikter som mig om varför skolan är dålig och flera har tänkt byta (jag med) samt att någon bytte redan i 1an. Jag tycker skolan har ett bra tankesätt men tyvärr lever iaf inte Jönköping upp till de och vissa lärare är ju som de är...

Ojj, nu blev det ganska långt :p Något mer du undrar?

Är det någon mer som läser min blogg och går på realgymnasiet i en annan stad? Vad tycker ni isåfall? :)Hej, åh din sadel såg väldigt skön ut! Vad är det för sadel, vad kostar den osv? Kan du svara I ett inlägg med lite fakta om den?;-)
;-)superbra blogg


Jaa, jag älskar min sadel!! Jag har en pessoa legacy xp3 som man kan ändra bommen på. Vilket är jätte bra för då kan jag ha den väldigt länge eftersom det är bara att byta bomjärnet. Det gör man lätt själv och det är bara att köpa ett nytt bomjärn om man behöver en ny storlek. Den är dock ganska dyr, tror den kostade 17 000kr ny. Men om man räknar på att jag ska ha den länge så blir den inte så dyr i längden. Finns ju annars billigare på hastnet.

Rekommenderar sadeln verkligen eftersom den är så mjuk och skön samt lagom djup i sätet. Det känns alltid som man rider med hästen än att sitta på den som vissa sadlar kan kännas som. Sen är det ett stort plus att man lätt kan byta storleken på den. På tex en prestige måste man ju värma om den för 1000-1500kr vilket blir dyrt i längden. Tror ett bomjärn till min sadel kostar 300-400kr att köpa och de byter man ju själv sen :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0