svar på era kommentarer =)

ska man inte sitta ner mellan hindrerna? :)

Det är ju från person till person, jag gillar att stå upp mellan hindren för att underlätta för hästen och låta den galoppera på lite! Sen beror det också på vilket häst jag sitter på, men så länge den är kvar i samma tempo och balans så står jag hellre upp mellan hindren :)

kan du inte skriva om din skola+linje? funderar på att söka dit.
skriv allt!!!


Jag har redan skrivit massa om skolan HÄR! och jag kan bara utala mig om just skolan i jönköping. Linjen har jag inte skrivit så mycket om, men jag läser hästhållning. Har praktik en gång i veckan och är på ridskolan/skolstallet en gång i veckan och rider. De tre andra dagarna är jag inne i skolan. Vi läser lite olika hästkurser. Sen rider vi 2 gånger per år för lite kändare tränare.. I 3an tar vi hästskötarexamen för de som vill. Ja det var väl lite om linjen :p

det här låter jätte dumt men varför hoppar du inte mitt på hinderna? (jag menar i grunden, förstår varför du inte gör det i omhoppningen)

Ja, vafan det undrar jag också :p Inget jag tänkte på direkt när jag hoppade, men måste bli bättre på att vara i mitten på hindret. Ibland när jag ligger lite fel brukar jag hoppa lite i ytterkanten på hindret för att skapa mer plats. Men aah annars tänker jag inte på de!

Hej! Tänkte fråga dig som tävlar mycket, vilka tävlingar är de absolut lättaste man kan starta i (dressyr/hoppning)? är det lokal/klubbtävlingar? Vad krävs isåfall av häst och ryttare (någon speciell licens, medlemsskap, intyg osv?). Skulle nämligen vilja börja tävla lite lätt med min häst, men jag har ju verkligen noll koll på vad det finns och vad som krävs för att man ska få delta. Tacksam för svar! :) /En trogen läsare som läser varje dag

Det lättaste man kan starta är klubbtävlingar/pay and jump/träningstävlingar, men det är ju ingen riktig tävling. För att vara med på klubbhoppningar så måste man vara medlem i klubben. På pay and jump/träningstävlingar behöver man oftast inte vara det, men på vissa klubbar kan man behöva det (vilket är riktigt dåligt tycker jag). Ibland vill de även se vaccinations intyg för hästen.

För att tävla ''på riktigt'' är det lägsta lokal tävling, där behöver ryttaren licens och hästen ska vara vaccinerad. Detta året har de också ändrat så hästen måste ha licens även på lokal nivå.

Kul med en trogen läsare :) Hoppas du förstår lite mer nu vad som krävs för att få tävla :)

Kommentarer
Postat av: Isabel

hej, chattade med dej för ett tag sen på bace book ang min ponny Nikita som de inte gick att gallopera långsamt på :) asså jag måste VERKLIGEN TACKA för tipsen jag fick av dej!!! asså de bästa tipset va noog de med att hoppa studs så hon satte bakbensmuskler och SHIIT va d har hjälpt oss i ridningen, Nikita har både blivit lydigare, satt mer muskler OCH går att gallopera långsammare på! Tack så jätte mkt för tipsen sen oxå,,, tkr verkligen att du har en bra blogg och att du verkar va ganska ansvarsfull när de gäller hästar vilket verkligen är toppen! :)

2012-01-29 @ 19:01:47
URL: http://idemirel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0