massa babbel! ;)

Tänkte uppdatera lite här nu, har massa att skriva men jag orkar typ inte skriva ner det och formulera det bra? Jaja, torsdag idag vilket brukar vara den dagen man är tröttast på men eftersom jag sovit bra denna veckan och köttat sönder på gymmet idag så är jag as pigg :) Att träna gör verkligen att man orkar mycket mer..!

Tess har jag verkligen kört hårdträning med nu gällande lydighet och känslighet (heter de så) både från marken och från ryggen. Hon har haft väldigt svårt för att backa från ryggen men hon har verkligen blivit jätte duktig på de nu! När jag rider har jag jobbat med övergångar mellan, skritt, trav, halt och backa. Vilket har gått väldigt bra :) Idag backade hon super från ryggen. Har ju inte gått att rida ordentligt men har försökt göra det bästa av saken. Innan ett tag hade jag lite problem med att hoppa upp på henne också då hon har velat gå iväg, men det är riktigt stor skillnad på henne nu. Har inte varit några problem med att få henne att stå still nu de senaste :) Träningen från marken är minst lika viktig som den som sker på hästryggen, man får en hel del gratis då!

Har även kunnat klippa klart henne, så nu är hon också klippt :) Skönt!

image description

Appis har mest skrittat och tagit det lugnt denna veckan, har jobbat henne lite i skritten bara. Med att hon ska ta stödet. Sen har jag fortsatt med att klippträna henne, igår gick det riktigt bra! Kunde klippa på sådana ställen som jag inte kunnat innan utan hjälp. Kunde klippa runt huvudet och även mellan frambenen/armhålan. Ska ge mig på magen snart också, får se vad som händer då :p Men att backa 2 steg och ta fram henne 2 steg varje gång hon velat springa ifrån klippmaskinen var verkligen effektivt! Har iofs tränat väldigt mycket på ''back fram back fram'' tidigare så hon är väldigt lydig för det. Så det var lätt att överföra lydigheten till ''klippmomentet''.Ähh nu vet jag knappt vad jag skriver längre. Nu fick ni en uppdatering om hur det går för mig med hästarna :) På lördag ska vi in till ridhuset och hoppa med appis och sen på söndag är det klubbhoppning :D Har inte kunnat åka till ridhus denna veckan för pappa är i tyskland med jobbet och han tog bilen med dragkrog till flygplatsen. Men på lördag kan jag rida ordentligt och framförallt hoppa :D Har inte gjort det på hur länge som helst! Har en känsla av att hon kommer vara pigg... :p

Kommentarer
Postat av: elise

naw, söt! :')

2012-01-20 @ 19:07:32
URL: http://eliwse.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Fin blogg och jätte söt häst!! :D

2012-01-21 @ 22:09:43
URL: http://stallbernhardsro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0