hoppat :D

Idag har jag äntligen hoppat lite! :D Blev att vi åkte till ridhuset eftersom det blev minusgrader under natten. Jag hoppade ''8an'' som jag nästan alltid hoppar. Jag tycker den övningen är jätte bra eftersom man kan flyta på tills det känns bra och man kan välja lätta och svåra vägar till hindrena. Appis var jätte fin! I höger galopp hoppade hon super och vi hittade bra distanser. I vänster galopp så föll hon isär lite och tappade ytterbogen så där var det svårare att hitta distansen. Jag hade ett väldigt bra stöd hela tiden och hon kunde till och med slappna av mellan hindrena vilket gjorde att det blev bättre språng! :)

Övningen:

Jag valde att bara hoppa ''lätta vägar'' till hindren eftersom appis inte är så pass stark eller så mycket i balans än. Hoppade alltså höger varv på oxern och vänster varv på räcket. Vänder man på allt blir det en snävare sväng i anridningen vilket gör det svårare.

Jag red på de 3delade bettet och hon kändes inte alls lika bra som på novabettet. Brukar ju faktiskt tävla på de bettet men nu kände jag att hon blev mycket stretigare/hårdare/stummar i munnen av de. Så ska testa att hoppa på novabettet i fortsättningen :) Lite synd att jag måste ha de 3delade på dressyren på söndag.. Men inget att göra åt.

Tess var oxå med och pappa skrittade henne i ridhuset.

Kommentarer
Postat av: Jacquline

din blogg är ju bara så fin!

Kolla gärna min :)

Kram

2012-01-06 @ 23:40:36
URL: http://superhorses.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0