dagens ridpass

Red ut appis idag barbacka, kunde faktiskt för första gången på väldigt länge trimma henne ute! Vilket känns jätte bra för då blir det inte så mycket ridning på banan utan kan jobba ute i skogen istället. Problemet har varit att hon inte tagit stöd i handen och blivit ''okontaktbar'', hon slänger bara upp huvudet och släpper bettet och då går det inte att få kontakt igen. Inte ens i skritten. Men idag så hade jag ett stöd i både skritten och traven, ville inte galoppera eftersom hon inte är ''redo'' för de ute än. Jag jobbade med öppna när jag red på vägen och hon kändes fin :) Lite stark ibland men jobbade med lite halvhalter och övergångar för att hon skulle komma mer på bakbenen.

Imorgon ska vi rida runt galoppbanan, kondisträna och hoppa stockar :) Hoppas marken inte fryser bara.

Sen red jag ut tess en sväng i skritt som vanligt. Hon har de senaste veckorna blivit jätte jobbig att hoppa upp på så det jobbar vi jätte mycket med nu, att hon ska stå still. Tror det beror på att hon har överskottsenergi nu när hon blivit smalare + fått kondis. Jobbade iaf henne lite från marken och kickade/små stegrade hon mer än vanligt, så tog ett tag att få henne att acceptera mig. Men sen till slut kunde jag få henne att stå stilla och hoppa upp :)

Längtar så tills jag kan sätta igång henne för då kan jag jobba henne mer från marken i trav och galopp och verkligen gå på henne lite mer. Känns som det blir en utmaning att sätta igång henne nu :p Den busen! Men det känns som hon mognat lite eftersom hon inte ''tar så illa vid sig'' när jag lägger på spöet eller skänkeln längre :p Hoppas de iaf!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vilken jättefin blogg!

2012-01-02 @ 22:17:17
URL: http://marsvin.blogs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0