hur blir man nyttig? :p

Håller på med en hälsouppgift i skolan där man ska skriva 3 saker som man vill förbättra med om sin hälsa. Mitt största problem med min hälsa är verkligen vad jag äter!! Varför blev inte jag den nyttiga människan som äter efter tallriksmodellen? :( Kom fram till att jag till största delen äter kolhydrater.. och så klagar jag ständigt på hur tjock jag är, kan jag aldrig fatta att det beror på all skit jag äter??

Man ska iaf skriva hur förändringen/förbättringen ska genomföras, någon som har något tips om hur man lär sig äta nyttiga regelbundna mål efter tallriksmodellen? Jag vill verkligen bli den där nyttiga människan men det går ju verkligen inte :(


Klicka på bilden om ni inte ser vad det står ;)

Kommentarer
Postat av: mirre

måste bara säga att det blir lättare efter någon vecka. Jag har själv dragit ner rejält på kolhydraterna men jag äter å andra sidan grönsaker ;) Förut drack jag cola nästan varje dag men har inte gjort det på en hel vecka nu, det är skit svårt att låta bli men det har funkat :) i början så fick jag abstinens(ont i huvet, blev deppig osv.) men efter en vecka så är det över. Jag kan dessutom säga att jag känner mig mycket piggare(behöver inte sova lika länge på morgonen och vaknar oftast en timme tidigare än jag gjorde innan). Jag har dessutom gått ner 1 kg på en vecka ;)

Lite tips.

* Ät mindre kolhydrater och öka med protein(ägg, kött, fisk) sånt blir man inte fet av! det är en kombination av kolhydrater och fett som gör en fet.

* ofta småäter man mellan måltiderna - ta en frukt istället, riskaka(skit gott tkr jag, nötter eller knäckemacka. Försök undvika mjukt bröd, framföralt vitt bröd.

* Drick vatten om du är sugen på nått, det hjälper faktiskt!! Jag brukar lägga i en vitamin tablett med smak i mitt vatten(du vet sånna runda på tub?).

*Unna dig själv godis och sånt också. Annars är det inge kul. Unna dig bara när du förtjänar det ;) fredag t.ex.

*Motionera :)

*Tänk på att kolhydraterna bränns först vid motion och sen fettet. Om kroppen har lite kolhydrater i kroppen så börjar kroppen förbränna fettet fortare ;)= ät lite kolhydrater

Behöver du mer tips?

2012-02-03 @ 13:16:56
URL: http://chmr.blogg.se/
Postat av: Julia Kling & I Hear Music

SV: KRYA PÅ OSS KRAMAR DÅ <3

2012-02-03 @ 13:23:36
URL: http://oneofmusic.blogg.se/
Postat av: mirre

måste också påpeka att man aldrig ska börja en mening med "och" vilket du har gjort i nästsista meningen: "Och nu är väl det det största problemet.." ;)

2012-02-03 @ 14:32:57
URL: http://chmr.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ja har hållt på med "nyttig" mat nu ett bra tag just för att ja ätit sån skit mat .. Men ja.. Kan ju inte direkt säga att ja följer tallriksmodellen men ja försöker alltid ta sallad osv..

Ett tips är att tänka på va du dricker .. Det är mest kalorier där.. Sluta med godis och liknande.. Och vill du inte sluta med pasta så köp fullkorn :) kram

2012-02-03 @ 15:37:00
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Anna

Å vad jag tror många känner igen sig i det här inlägget!

Särskilt nu efter det nya året. Själv brukar jag bara tänka på att jag ser till att få i mig även protein vid varje måltid, det brukar mätta och sen äter man inte på tok för mkt av kolhykdraterna.Jag gillar också att börja meningar med "och" och förlitar mig till det här ;)http://www.svd.se/kultur/sprakspalt/nya-regler-ger-mer-flyt-i-texten_377516.svd

2012-02-04 @ 08:13:41
URL: http://equipage.se/annas-blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0