hoppträningen 12/12

Denna hoppträningen gick både bra och dåligt. När jag red fram kändes hon väldigt stadig i handen och jag hade ett jätte bra stöd (förmodligen dressyrträningen som gav resultat) i hoppningen kändes hon helt okej! I slutet skulle vi hoppa en liten bana med många hinder som kom snabbt ur sväng med tajta svängar. Aqua har väldigt lätt för att dö i svängarna och just då var hon lite extra slö. Jag fick ändå fram henne på långsidorna då hon lyssnade väldigt bra framåt men just i svängarna bara dog hon. Så kändes inte alls bra. Sista rundan (som inte är med på filmen då batteriet tog slut) så kickade jag igång henne direkt efter varje hinder och då fick vi igång galoppen bättre och allt kändes lite lite bättre.
 
Jag tror jag själv måste träna på att rida henne på mindre volter för att själv kunna sitta ordentligt, och driva henne framåt. Jag känner faktiskt att jag inte rikitgt har styrkan själv och faller lätt framåt och sitter inte ordentligt i sadeln. Så måste stärka mig själv oxå, inte bara Aqua som måste stärkas.
 
Denna träningen gick väl inte riktigt så bra, hon var inte riktigt framme men ändå gör hon vad jag ber om. Sista oxern kommer vi alldeles för nära i en dålig galopp men hon hoppar ändå. Det är just en sån häst vi har letat efter, en häst som kan ge mig självförtroende i hoppningen och vi kunde inte hittat än bättre häst :) Fina Aqua!
 
 
Jag tycker hon jobbar mycket bättre med bakbenen den träningen, på volten i början så ser man tydligt att hon har mer vikt på bakdelen och kommer upp i formen. Några få steg bara men det är alltid en början! Sen landar hon mycket mer i rätt galopp vilket tyder på att vi är mer i balans, innan bytte hon galopp lite hur som helst över hindren.

Kommentarer
Postat av: Wilma

Jätte fin blogg, har precis skaffat en själv kolla gärna in den! <3

2012-12-18 @ 20:41:09
URL: http://isprinsen.blogg.se
Postat av: sara - häst - fitness - kost

super fin blogg!!

2012-12-19 @ 09:40:41
URL: http://olofssons.myshowroom.se
Postat av: Mia

hej fin blogg, kolla gärna in min =)

http://www.nattstad.se/Miabrannvall

2012-12-19 @ 10:28:36
URL: http://www.nattstad.se/Miabrannvall

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0