dressyrträningsfilm!

Har klippt ihop hela dressyrträningsfilmen nu, la till en hannah montana låt jag hade på datorn ;) Tog med allt som blev filmat så det blev nästan 9 minuter. Jag tänkte skriva lite utförligare vad vi jobbade med, Aquas o mina svagheter, vad vi gjorde fel och vad vi gjorde rätt. För att göra det lite mer intressant att kolla på :)
 
1. Första klippet, trav höger varv. På voltspåret jobbade jag med att få tillbaka henne lite då hon skjuter på så bra med bakbenen samt att hon vill bli lång och springa iväg. Det syns någon gång på det öppna voltspåret att hon vill bli lång och springa iväg. På långsidan växlar jag mellan rakrikta och flytta för skänkeln. Hennes svaghet är att sätta under sig höger bak, så i början får jag inte så mycket tvärning samt att hon mest vill skjuta ut vänsterbogen, släppa stödet på ytter, böja halsen och ramla in i väggen. Så där jobbade vi med att få henne rak i kroppen, både i rakriktningen och flyttningen. Det går bättre och bättre och i slutet får jag henne rak även i flyttningen. Men ibland är det väldigt vingligt.
 
Blev ingen film i vänster varv i trav tyvärr.
 
2. Vänster galopp. Jobbade med rakriktningen på långsidan och gjorde en volt mitt på långsidan där hon skulle bära upp sin insida (i detta varvet vill hon gärna lägga sig på innerskänkeln) utan att skjuta ut bogen. Hon är inte riktigt rak hela tiden på det raka spåret så det är en svaghet. I galoppen försöker jag rida lite mer framåt i högre tempo för att hjälpa henne så hon orkar. När jag red några varv på voltspåret så fick jag igång bakbenen på henne (man ser det ganska tydligt) och hon fick en helt annan galopp. Hon kom också fram till handen på ett helt annat sätt. Sen när vi kommer ut på långsidan igen trillar allt isär. Dock så får vi en jätte fin utgång från sista volten på långsidan där vi var i balans! Min svaghet i detta varvet är att jag inte bär upp min innerhand riktigt. Sen tycker jag att jag inte red eller satt särskillt bra i galoppen.
 
3. Högergalopp. Här var vi ganska trötta både två tror jag :p  Samma jobb här men gjorde inte så många volter på långsidorna för det var lite mycket folk i ridhuset. Men här ser man ganska tydligt hur vingligt det är, för när jag försöker få under henne innerbak så skjuter hon ut vänsterbogen, släpper stödet och ramlar in i väggen (likadant som i traven). Men sista långsidan fick vi till det och hon blev rak! Hon har varit väldigt fin i höger galopp det sista och framförallt rak men då var hon väldigt envis och ville inte springa rakt :p
 
Hoppas ni tyckte det var intressant med en film + förklaring på vad vi jobbade med :D
 

Kommentarer
Postat av: jonna

Tack för filmen!!:D såg ändå jätte bra tkr jag!!:) tror på er, ni kommer nog långt tsm!!!:)

2012-12-12 @ 18:50:43
Postat av: Emelie

Vilken trav hon har för att vara hopphäst isse :D ! <3

2012-12-12 @ 20:49:28
URL: http://emelievilhelmsson.blogg.se
Postat av: Emma

Väldigt trevliga gångarter på henne! :)

2012-12-14 @ 12:34:59
URL: http://ourhorses.blogg.se
Postat av: Elin

Åh vilken fin häst!

2012-12-18 @ 00:14:04
URL: http://pilloduttt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0