fina appis :)

Appis var så fin idag, alltså verkligen super fin! Har nog aldrig gått så bra :) Hoppträningen igår gav väldigt mycket, då jag fick mycket tips. Hon är inte riktigt rakt när jag rider henne och lite stel i vänstersidan vilket jag har kompenserat med att rida med en längre vänstertygel (utan att veta om de såklart). Så igår fick jag ändra min ridning väldigt mycket och jag tror det var anledningen till att det inte kändes så bra.

Idag tänkte jag bara på att rida henne rak hela tiden, LIKA LÅNGA TYGLAR!! På voltspåret red jag henne lite utåtställd för att få med bogen. När jag väl fått ett bra stöd på ytter och fått med bogen började jag ställa henne lite rakare och pyttelite inåt. Om man inte har med bogen när man ställer dom inåt kommer dom bara böja på halsen och skjuta ut bogen. Jag red innanför spåret hela tiden så hon inte skulle kunna ta stöd av staket. Travade över lite bommar och hade en bom på långsidan också som jag kunde trava/galoppera över. Hjälper henne att få upp ryggen.

När hon började få med bogen så jobbade hon super och i slutet började till och med ryggen komma upp! :) Hon har ju som sagt svårt med att jobba med ryggen. Hade ett jätte bra stöd i tyglarna och hon hade en helt annan galopp, mycket luftigare och större!

Hon var väldigt fin alltså, hade en jätte bra känsla!! :) Skulle ju egentligen ridit ut idag, men jag brukar alltid jobba vidare på det som behöver jobbas på dagen efter träningen. Så ett tips är att fortsätt med övningen ni gjorde på träningen dagen efter, sätt upp samma hoppövning eller rid samma övning för då kommer man ihåg allt tränaren sagt och man kommer ihåg känslan man hade! :)

Långt inlägg men hoppas ni orkar läsa :p

Kommentarer
Postat av: Elin

Vad roligt :D

2011-09-09 @ 07:39:03
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: Ida

Lät som ett "lätt" ridpass att låna idéer från om det är okej :)

2011-09-09 @ 13:11:04
URL: http://seemeeshine.blogg.se/
Postat av: Emma

Dina ridpass verkar vara väldigt bra uppläggda:) Kul att det gick bra!

2011-09-09 @ 19:13:19
URL: http://horzeemma.blogg.se/
Postat av: Emelie

Bara kul att läsa :D fortsätt med det (Y)

2011-09-09 @ 19:47:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0