svaren!!!!

1. Hur höga klasser tror du att appis och tess kommer kunna gå?

Svar: Så svårt att säga, allt kan hända. Har aldrig testat att hoppa högt och se var gränsen går. Så jag kan inte svara på de.

2. vad är ditt mål med tävlingarna nästa år?

Svar: Om dom håller sig friska så är målet att gå stadigt 1,10 och starta 1,20. Appis är det att starta debutant fälttävlan! :D Kanske tess med?

3. vad är ditt mål inom ridningen?

Svar: Att ha kul :)

4. galoppera vid havet eller ute på en stor äng?

Svar: Galoppera vid havet!!5. Har du något tips på bra övning för att bli snabbare mellan hindrena, och snabbare få tillbaka hästen? :)

Svar: Det finns många anledningar till varför hästen springer mellan hindren och man inte får tillbaka dom. Tex, hästen är ur balans efter hindret, hästen blir piggare vid hoppning, eller hästen är inte tillräckligt lydig. Så svårt att svara på, men jobba mycket med bommar och små hinder. För att få den lydigare så handlar det mycket om det vardagliga arbetet, tempoväxlingar, övergångar, halvhalter.. :)

6. Vilken var den första hästen du red och hur var den ? Älskar din blogg !!

Svar: Vet inte haha, men första hästen jag satt på måste nog vara fia. Tack!! :D7. tycker du fortfarande det är lika kul att blogga som du gjorde när du började blogga? :)

Svar: Går i perioder, ena dagen är det jätte kul och andra orkar jag inte ens logga in här. Men det är alltid lika kul med en helt nystartad blogg och man har massa motivation till att skriva. Man kollar statistiken 100 gånger per dag och uppdaterar bloggsidan om man fått någon ny kommentar hela tiden. Nu kollar jag knappt statistiken längre men kollar såklart alla kommentarer jag får vilket är roligast :)

8. Hej! Vad är det hemskaste/läskigaste minnet med hästar du har? Vad är det bästa minnet?
Ps JÄTTE bra blogg!

Svar: Kul att du gillar bloggen :D När appis och jag gick omkull, inte just när vi gick omkull men allt som de har orsakat efteråt.. Bästa minnet var nog när jag fick mina hästar och när appis blev frisk :)

9. röker du?

Svar: Nej, men har testa ngra gånger..

10. har du varit full någon gång?


Svar: Haha, ja

11. vad tycker du är det värsta som kan hända dig inom ridningen?

Svar: Mig? Eller allt inom hästarna? I såna fall, mig, att jag skulle skada mig så jag aldrig mer skulle kunna rida. Allt inom hästarna, att jag skulle få avliva appis eller tess av någon anledning. Skulle vara riktigt hemskt..

12. var brukar du köpa dina hästsaker? :)

Svar: Mest på charlies eller erik's hästshop.

13. Kan inte du skriva och lägga ut bilder på alla hästar du haft och skött... om du har haft några andra än appis och tess :)

Svar: Appis o tess är dom enda hästarna jag ägt, men har haft 2 foderhästar och ridit lite andra hästar också. Men har typ inte någon bild på dom.

14. Hur många unika besökare har du per dag? :)

Svar: 200-300 unika per dag!

15. Hej! Jag är hemma från nya zeeland igen och läser din blogg dagligen igen :) lika bra som alltid.
eftersom jag inte har någon egen häst jag brukar drömma mig bort genom att läsa hästannonser. Jag undrar vad som egentligen menas med exempelvis "läromästare" "familjehäst" "lovande" "allround", vad är det som egentligen ligger bakom de uttrycken? finns det några uttryck som får varningsklockor att ringa i ditt huvud? Hur såg annonserna för Appis och Tess ut och vad var det som stod i dem som gjorde att du valde att åka och provrida dem?


Svar: Kul att ha en trogen läsare :D

Kan förklara lite kort, en läromästare har förmodligen gjort mycket och är lite upp mot åren (ingen unghäst), eftersom den gjort mycket kan man lära sig mycket på den, där av ''läromästare''. Familjehäst är väl en häst som kan ridas av alla, både föräldrar och barn. Lovande, att den är lovande in för framtiden och har på något sätt visat de nu. Allround, passar till de flesta tävlingsgrenar.

Appis annons kommer jag knappt ihåg, först tänkte vi inte kolla på henne för hon såg jätte liten ut på annonsbilden. (kommer ihåg att hon hade vinrött schabrak + lindor + luva :) btw..:p). Pigg och snäll häst. 9 år, typ de jag kommer ihåg.

Men vi valde att kolla på henne för att hon var en snäll häst som fortfarande var utvecklingar i en bra ålder för en första häst. Kommer ihåg att det stod att hon var född 1998 i annonsen och när ägaren sa att hon var född 1999 blev det bara ännu bättre. När vi åkte hem i bilen efter jag provat henne kändes det bara så rätt :)

Tess annons har jag faktiskt kvar, dock bara den som låg ute på bukefalos. Hittade henne på hastnet men stod ungefär samma sak. Stod inte så mycket om henne, men bra åldern, bra stam och verkligen utvecklingsbar. Dock står det att hon är lätt att rida ut på haha, ni som följt mig sen jag fick henne vet att jag hade ett helvete med att rida ut på henne i början :p När jag provade tess bockade hon jätte mycket så vi var osäkra fall vi skulle provrida igen men vi gjorde det 2 dagar efter och då bockade hon ingenting. Sen visade de sig att vi visste vilka ägarna var sen innan och då vågade vi köpa henne! :)
16. hur ser erat hus ut?
hur ser det ut i stallet där du står och runt omkring?
har dina föräldrar köpt ut åt dig nån gång eller har du fått tag på dricka än då när du har velat?
och tillsist, hur långt tror du tess kommer kunna gå i hoppningen?
tack för en super bra blogg!

Svar: Det är gult :p Kan visa bild någon dag.
Stallet ligger vid en skog, det finns 9 inneplatser och 4 lösdrifter där det går ca 4-6 hästar.
Har faktiskt aldrig frågat, men har väl fått någon cider om jag vill :p Fixar på egen hand haha
Har redan svarat på de, jag vet faktiskt inte! Vågar inte säga något :p

Kul att du gillar den :D

17. Jättefin blogg! Har du startat någon dressyrtävling någongång?:)

Svar: Tack! Ja faktiskt, en klubbdressyr med appis. Får se fall vi startar någon nu, vill ju börja tävla fälttävlan nästa år med henne :)


Bild från när vi var med på klubbdressyren! Länge sen, november 08!

18. När ska du gå upp till 1,10 med Appis?

Svar: Vet inte, känner mig säker på 1m nu. Det var första gången igår som vi hoppade på 1,10 och det kändes som jag behöver lite mer rutin på den höjden först då jag inte var 100% säker och red likadant som om det vore 50 cm, vilket är väldigt viktigt. Annars kanske jag börjar rida annorlunda och vi får gå ner till 90 cm igen.

19. tävlar du något i dressyr ?
mvh / viktoria


Svar: Nej inte just nu, men som sagt ska jag kanske starta någon innan jag ger mig på fälttävlan :)

Lite andra frågor jag fått bland kommentarerna också.

Vart ska du tävla i såfall?

Svar: I Brandstorp, har faktiskt anmält mig! :) Så tävling på söndag.

vilken storlek har du på din kingslandsväst? Jättefin är den!

Svar: Storlek S.Vart hittade du bloggappen?:) finns den till Android?

Bara att söka på blogg.se, tror dock inte den finns till android.

Angående att någon lånat mina bilder till stallet.se så var det okej att hon gjorde de. Hon frågade :) Men tack för att ni säger till!

Sååå, hoppas ni är nöjda med alla svaren. De tog sin tid :p

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0