hon blev aldrig frisk sist..

Vi var ju som sagt med appis igår hos veterinären. Jag har aldrig känt att hon blivit som vanligt igen sen vi gick omkull förra våren. När vi behandlade henne i vintras så blev hon ju bättre men jag kände aldrig att hon blev bra i vänster varvet. Hon var väldigt stel och kunde inte forma igenom. Vi kollade ju upp henne i april detta året eftersom hon inte riktigt var som vanligt i vänster varvet men eftersom hon inte var helt igång och stark så trodde veterinären att det var en svaghet. Så jag skulle rida på och stärka upp henne. Blev det inte bättre då skulle vi gå vidare med problemet.

Igår så gjorde vi böjprov och då visade de sig att hon hade kotledsinflammation på båda fram... Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra då... Hon har aldrig varit skadad tills vi gick omkull...

Sen röntgade vi koterna och där kunde man se att det hade blivit något i leden. Det var något som hade uppkommit för att försöka läka leden själv. Alltså blev hon aldrig riktigt frisk i vintras. Hon har haft kotledsinflammation sen dess.. Och nu när jag börjat rida hårdare och tävla mer så har det blivit värre. Och det var därför hon stannade och inte ville hoppa.

Så hon behandlades igår, vi ska tillbaka om 3 veckor igen. Då kommer vi förmodligen behandla igen tror jag, för veterinären trodde att hon egentligen behövde en behandling till i vintras, så tror hon kommer behandlas igen denna gången. Sen när hon är ren på böjprov så ska jag rida också och känna så hon är helt bra i vänster varvet. Vi skulle även bedöva leden och känna så det inte blir någon skillnad när jag rider, då är hon garanterat frisk.

Så det är så det ligger till. Hade aldrig trott att hon inte blev bra i vintras eftersom hon blev mycket piggare i ridningen. Men vänster sidan har jag alltid sen dess gått och funderat på och tanken var att vi skulle kolla upp de efter tävlingssäsongen.

Appis är väldigt bra på att dölja sin hälta, sen när det är på två ben så är det väldigt svårt att se. Dessutom som ni kanske förstår nu säger hon inte ifrån tills det verkligen inte går mer. Hon har verkligen en kämparglöd som tyvärr i dessa lägen inte är så bra..

Jag klandrar inte Jonas för att han friskförklarade henne när hon inte var det. Han är en av dom bästa veterinärena i Sverige. Men det är svårt för honom att bedömma när han inte sett appis innan hon blev skadad. Samtidigt att hon inte riktigt var stark i kroppen på återbesöket och därför bedömde han att hon var svag. Dessutom sa han i våras att jag skulle stärka upp henne och blev det inte bättre med vänstersidan skulle vi gå vidare med problemet, vilket vi nu skulle efter denna tävlingssäsongen. Men nu lyssnar han verkligen och förstår varför och att hon verkligen ''sitter fast'' i vänstersidan.

Det är verkligen svårt när hästarna inte kan tala. Tänk om några veckor så kanske jag kan rida normalt i vänster varv, ställa igenom som i höger. Jag kan inte ens föreställa mig den känslan..

Vi har gått igenom så mycket och jag har aldrig kommit igång med henne på riktigt bara för att vi 16 april 2010 gick omkull på en jäkla träning.. Men allt har varit riktigt lärorikt och nu hoppas jag verkligen att hon blir frisk. Men jag har inga förhoppningar längre...

Kommentarer
Postat av: elin!

HEJ!jag skulle verkligen behöva ett hopptips! gå in på min blogg så ser du vad jag behöver tips på! KRamKram!

2011-10-29 @ 09:27:58
URL: http://elinhogstrom.devote.se
Postat av: rebecka

as fin blogg!(:lämna gärna en fråga:http://finlillbecca.bloggplatsen.se/2011/10/30/6553304-fragestund/#kommentarer

2011-10-31 @ 16:23:05
URL: http://finlillbecca.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0