dagens ridpass

Red som sagt ett pass lös på appis, barbacka. Jag tycker man kan känna hur hästen jobbar 1000 gånger bättre barbacka och ännu bättre utan träns. Idag var hon väldigt lydig för bara sitsen, kunde göra övergångar + halter med bara sitsen utan att ta i halsringen. Stort framsteg :)

Jobbade mycket med skänkelvikningar för att få henne slappna av i halsen, nu blir hon väldigt spänd och vill inte forma sig riktigt. Men när jag gjort ett par skänkelvikningar flyttade hon mjuk undan för skänkeln samtidigt som hon slappnade av i halsen, både i skritten och traven :)

Sen jobbade jag lite i trav på volten, hon skulle få med bogen samtidigt som hon formade sig vilket också gick bra. När hon tycker det är jobbigt drar hon ner huvudet och blir lång samtidigt som hon släpper bakbenen. Idag när hon var så pigg stack hon gärna iväg också.. Men efter ett par varv på volten så gick hon bra där med. Galoppen gick sådär, hon ville mest sticka iväg på ena långsidan där hon tyckte det var lite läskigt. Så jobbade mycket med övergångar.

Kommer testa att rida appis lös ett tag framöver i dressyren, appis är väldigt speciell. Hon blir bara stressad av träns och bett, hon har ju ett ''stressmoment'' (håller på med underläppen) men när jag rider löst så gör hon inte de. Hon trivs helt enkelt inte med en massa grejer och hon går bäst utan, så varför rida med de när jag kan jobba henne bättre utan? Jag ska försöka få något löst pass på film någon gång så ska ni får se hur duktig hon är :) Har ett mål att kunna hoppa en liten bana helt löst någongång i framtiden!


Gammal bild! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0