det var första gången jag red tess <3

Ja, idag för ett år sen satt jag första gången på tess. Det var ingen som gissade helt rätt men tova gissade ''du provred eller köpte Tess?'', och det var bara en till som gissade provred som ett alternativ. Blev lite förvånad att inte fler gissade rätt :p Jaja.

Det är helt sjukt vad ett helt år gått snabbt, det var höstlov precis som nu och jag skulle prova tess och en häst till. Jag kände verkligen på mig att det var något bra och att jag trodde att jag skulle fastna mer för tess än för den andra. Egentligen var den andra mer rätt för mig då den var mycket mer rutinerad..

Jag provred henne för exakt ett år sen som en osäker ryttare. Jag hade inte hoppa ordentligt på flera månader eftersom appis inte var okej. Jag har verkligen utvecklats jätte mycket sen dess, tess är en väldigt svår häst på många vis vilket har fått mig att utvecklas på andra sätt som ryttare än vad appis fått mig att göra.

När jag provred henne första gången så bockade hon och överhoppade sig som sjutton. Vi var jätte osäkra på fall jag skulle klara av henne och ifall vi ens skulle provrida igen. Men så blev det och är så glad att vi gjorde de :D

Här är provridningfilmerna, vågade inte hoppa högre än så och hoppade max 90 cm på räcket.

Haha, hänger inte alls med i hennes språng :p

Och vår senaste tävling i somras, har ju inte kunnat tävla henne sen dess eftersom hon drog ut ett ledband.. :(


Jag har verkligen utvecklats, var så himla osäker för ett år sen och trodde aldrig jag skulle få tillbaka mitt självförtroende i hoppningen. Var väldigt orolig över de eftersom tess är så pass grön och behöver en ryttare som en bombsäker och bara rider framåt. Men vi har tagit oss hit iaf och längre ska vi :) Sen tänkte jag på en annan sak, tess har verkligen musklat på sig. Hon var sååå liten på provridningen och jag ser nästan lite stor ut på henne där. Ser inte ens ut som samma häst.. :) Galoppen är något som också förbättrats, på första filmen är den så duttig men nu så är den mycket rundare. Beror ju såklart på att hon fått under sig sina bakben mycket bättre!

Finns ju dock ingen tvekan om att hon har kapacitet. Fina häst ♥

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag slogs av samma tanke- vad liten Tess var! Och vad mycket finare hoppteknik du har, du ser så mycket mjukare och bättre balanserad ut! Bra jobbat!

2011-11-05 @ 10:52:01
Postat av: Ellinore Sånge

Fin!

2011-11-05 @ 18:51:56
URL: http://stall.blogg.se/
Postat av: Tova

shit! har det redan gått ett helt år! :o

har/kommer varit/vara jättekul att följa eran utveckling tillsammans iallafall

2011-11-06 @ 14:35:40
URL: http://minkameranikon.blogg.se/
Postat av: malin

hittade din blogg när jag sökte på hoppövningar på google. fick mycket tips! :)

2011-11-07 @ 22:10:26
URL: http://systrarnawester.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad fina ni är tillsammans på tävlingen om man jämför med provridningsfilmen. :) Jag önskar att jag en dag också vågar ge mig ut och tävla lite.. har scenskräck nämligen. Fin blogg kommer nog läsa den fler gånger :)

2011-11-10 @ 02:22:41
URL: http://asigfridson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0