rida på känsla

Det som gör ridningen till något riktigt roligt är att det finns aldrig något som är rätt, det finns inte ett visst system som funkar på alla hästar. Utan, man måste rida på känsla. Man måste hitta ett sätt att jobba sin häst på utifrån hästen egenskaper. Nåt som funkar bra på en häst behöver inte funka bra på en annan. Man måste hela tiden testa nya saker för att hitta just ett system som funkar för sin häst, jag tror det är ibland där man fastnar när man får svackor. Man rider och gör samma sak varje dag och man fattar inte varför man inte kommer framåt. Man får inte glömma bort att i dom lägena testa nya saker

När jag letade häst i höstas fastnade jag riktigt mycket för en häst och det var för att den var exakt som appis att rida. Jag kunde knapparna på den direkt och visste exakt hur jag skulle rida den. Men pappa ville inte köpa den för att den var för lik appis, vilket jag är glad för idag att vi inte gjorde. Sen hittade vi tess, så långt ifrån appis man kan komma. Hon var tvärtimot appis vad det gäller nästan allt. Så där hittade vi den perfekta hästen till mej som jag kunde utveckla min ridning på och lära mej rida andra hästar också.

När man har så olika hästar tror jag man utvecklas som mest, man lär sej verkligen att rida på känsla och hitta hur man ska jobba varje häst för att få dom dit man vill då dom är så pass olika. Bara för att den ena hästen jobbar bra med övergångar betyder inte det att den andra gör det. Utan man måste hitta just övningen för varje häst - rida på känsla.


Kommentarer
Postat av: Karin

Klokt tänkt. Tror också det är bra att formas som ryttare på olika hästar. Man måste lära sig att hitta olika "knappar" och få det att fungera med en annan individ. Alla de hästar jag har haft har varit helt olika varandra vilket jag på många sätt är glad för, det är lärorikt och utvecklande :)

2011-05-03 @ 23:48:53
URL: http://kazantos.blogg.se/
Postat av: vendela

jättebra skrivet! sedan så är det ju bra om man har många olika knep som funkar på vissa hästar eftersom man likosm kan omvandla dom så de funkar på en annan typ av häst liksom :) som sagt så håller jag helt med det du skrev :)

2011-05-04 @ 17:08:04
URL: http://wendings.blogg.se/
Postat av: Johanna

Bra inlägg!

2011-05-04 @ 18:39:18
URL: http://finanora.blogg.se/
Postat av: Elisan

Först och främst älskar jag detta inlägg!! Riktigt intresant och SAnT! + vill jag säga en RIKTIGT fin blogg<3

2011-05-06 @ 19:32:01
Postat av: Anonym

Vilken härlig bild! Önskar att min häst inte var så extremt rädd för vatten!

2011-05-10 @ 00:33:09
URL: http://kombinationskristus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0