dagens ridpass

Nu har jag vart i stallet, red båda på banan. Tess på dressyrbanan och appis på hoppbanan.

Tess var verkligen grym idag, första gången jag sätter lite press på henne och verkligen samlar henne. Hon var så himla fin. I traven samlade hon sej riktigt bra, satte under sej och höjde ryggen. Gjorde helt okej skänkelvikningar som vi haft problem med och hela hon var ihop och inte lång. I galoppen samlade hon sej också bra men orkar inte riktigt och lyssnar då inte riktigt tillbaka utan man måste göra det lite tydligare. Flyttade henne lite för skänkeln i galoppen också och det lyssnade hon jätte bra på. Hade ett bra stöd på yttertygeln i båda varven.

Trodde faktiskt aldrig hon skulle bli så här fin, och vi har ändå bara kommit en bit påväg. Jag visste att det skulle ta lång tid att få henne jobba med bakbenen men nu känns det riktigt bra att jag äntligen fått igång dom där bakbenen på henne :p Nu är det bara att fortsätta så och försöka få upp henne mer i formen så hon kan sätta under sej ännu mer. Även börja med lite öppnor och slutor. Sen såklart lära henne galoppombyten.

På appis galopperade jag bara över två bommar som låg lite innanför spåret på varje långsida. Vill att hon ska räta upp sej och verkligen bli rak vilket hon blir automatiskt innan och efter bommen. I slutet fick jag en helt okej känsla och hon lyssnade bra. Ska göra samma sak imorgon och kanske även på söndag, för måste börja så här nu så hon verkligen blir rak. Annars kan jag inte börja på böjt spår.. Känns som det är riktigt mycket jobb med henne nu om man jämför med tess. Men det tar ju längre tid med en pigg häst som lätt spänner sej. Så nu är det bara att kämpa på :p

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tycker din blogg är bra! men hur gör du för att lära henne galoppombyten?

2011-05-14 @ 10:38:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0