dagen

Tömkörde appis lite idag, var förvånad över hur bra det gick. Fokuserade hela tiden på att hon inte fick knipa i vänstervarv i vänsterarmhåla. I traven gick det jätte bra men i övergången till galopp så började hon spänna sej sådär. Men det lossnade bra efter några övergångar. Hon var väldigt avslappnad också!
Använde lite bommar eftersom hon automatiskt rätar upp sej innan dom. I galoppen sänkte hon verkligen huvudet innan bommen och galopperade igenom hela kroppen över den. Satte faktiskt alla avstånd själv, så hon fick nog tänka lite :)
Efter passet var hon helt avslappnad i musklerna där hon vanligtvis brukar vara spänd, vilket är riktigt bra!! Så detta kommer jag absolut fortsätta med, mycket tömkörning. Enda nackdelen är att jag tycker det är svårt att få igång bakbenen, men får jobba lite mer med övergångar nästa gång. Kanske även att jag tömkör så hon slappnar av och sen rider lite för att sätta henne på bakbenen :)

Tess skrittade jag ut en sväng barbacka, hon var lite tjurig när vi skulle iväg. Men vet ju exakt hur jag ska göra nu så hon vann inte över mej en sekund. När jag travade lite sen var hon ganska dragig, kanske att hon hade träningsverk och även att jag vann över henne när vi skulle iväg, då blev hon nog lite tjurig på mej :p Ston alltså!

Sadelmakaren var där också, visste inte det men vi kom precis när han skulle åka så han hann kolla på sadeln på båda hästarna. Och det låg faktiskt bra på båda så slipper lägga i små kuddar i sadeln nu när jag ska ha den på tess :) Nu har jag istället kuddarna i hela tiden. Men vi ska förmodligen köpa en till sadel :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0