dagen

Idag så var vi på studiebesök med skolan. Först i ett travstall, hon hade massa hästar i träning och alla gick på lösdrift. Vilket jag gillar :p Gillade hennes tanke hon hade med allt.

Sen var vi i ett annat stall, active stable om ni vet vad det är? Hästarna har typ halsband på sej, så går dom in i olika ''stationer''. Halsbandet känner av hur mycket mat dom ska ha, så får dom äta där en gång i timmen typ. Både grov och kraftfoder. Tycker också det var en bra idé och hästarna verkade trivas. Dock kändes det inte lika naturligt som lösdrift, tycker jag! Sen var det inte den största hagen heller, 16 hästar på ett halvt hektar. Men det var kul att se lite annat också, ganska ovanligt att hästar får leva naturligt även fast dom tränas och tävlas hårt. Hoppas det blir vanligare med tiden!

Sen åkte jag upp till mina hästar :) Red ut appis runt galoppbanan, hon var skit pigg!! Blev en hel del galopp, försökte typ galoppera av henne men hon blev bara piggare och piggare ju mer vi galopperade. Men hon var ändå lydig och var helt avslappnad i musklerna när vi kom tillbaka. Vilket inte jag trodde, då hon blev lite spänd i galoppen!

Sen skrittade jag ut tess barbacka en liten tur. Ska ha med henne till skolan imorgon, vi ska träna för Björne Carlsson! Kommer bli jätte kul, har aldrig tränat för honom innan men har hört mycket bra om honom :) Så han är säkert duktig. Sen på onsdag är det hoppträning för fidde som vanligt, så hoppas tess pallar 2 hårdpass på raken. Därför fick hon gå lugnt idag. Vill såklart träna så mycket som möjligt med tess eftersom det är henne jag behöver hjälp med, har ju tränat appis så mycket!

Japp, det var min dag :) Fullt upp med andra ord :p

Kommentarer
Postat av: Carro

Jag har också varit på besök på ett Active Stable och jag tyckte inte heller att det såg så naturligt ut, liten hage också för antalet hästar. Jag satsar hellre på en lösdrift (vilket jag iof har). Visst var Active Stable bra på några sätt (bla. mattiderna), men jag tyckte ändå att det kändes så onaturligt att hästarna måste gå in i en "spilta" för att äta.

2011-05-17 @ 16:58:12
URL: http://carroshastliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0