svar på frågorna del 2

Här kommer resten av svaren! :)

12. Jag vet att du försöker träna på att få Tess i en högre form, men om man vill tvärtom då?
Jag har ganska lätt att få min ponny i hög form, men jag vill gärna "jogga fram" med låg hals, för att jag har läst att det är bra. Men grejjen är den att när jag försöker få henne i låg form, sträcker hon ut huvudet som en giraff, rakt fram istället för ner.

Svar: Appis är likadan, hennes naturliga form är ganska hög. Låter som du tappar isär hela hästen när du försöker få hästen i en låg form. Som jag alltid brukar tipsa om är övergångar mellan skritt och galopp och även denna övningen. Viktigast är att hästen jobbar med bakbenen, när du får det kommer hästen naturligt vilja sänka huvudet. Tänk på att rida med ett stöd på ytter och en väldigt lätt innerhand. Jobba mycket med volter, serpentiner och skänkelvikningar så att hästen blir lösgjord. Skritta också väldigt mycket, jobba hästen i skritt minst 10 minuter innan du börjar trava!

13. Hur mycket kostar det att ta ut en sadelprovare?(eller vad man nu ska säga haha..) Och vart får man tag på en sådan person?.. Tack för en superbra blogg, kram

Svar: Tack så mycket :) Hmm, det är ju väldigt olika vem man tar ut. Första gången vi kollade sadeln på appis så kostade de nog 500 kr, då paddade han upp den på ena sidan och tog ihop bomgärnet. Och då red jag appis lite också. Efter de kollade vi den någon/några månader efter för att kolla så den fortfarande låg rätt då dom kan ändra sej väldigt mycket i ryggen. Då låg den dock rätt och han tog 100 kr för de.
Har inte kollat sadeln på tess än, skulle göra det i dec men vädret hindrade :p Hoppas han kommer när jag kommit hem, han kommer nämligen inte från jkpg.

14. hej ! fin blogg !
har 1 fråga :)
Hur länge med var o en pyslar du om dom ? :) på hella dagen ?:) menar på en dag hur lång tid du lägger när på tess... och appis... på en hel dag ?:)
Svar: Tack :) En heldag? Hmm, lägger inte så mycket tid före ridning utan efteråt. Före kanske jag lägger ca 10 minuter. Men efteråt brukar jag massera, stretcha och borsta. Det tar kanske 20-30 minuter. Jag lägger hellre tid på stretching och massage än att borsta. Men såklart borstar jag varje dag och lite mer noggrant innan tävling :)

15. Hur kommer det sig att du har två hästar?
Svar: Jag vet inte, var lite i samband med att appis inte var fräsch och vi inte fick ordning på de. Sen kände jag att jag hann med en till häst, vill även kunna tävla och komma upp i klasserna vilket är lättare om man har mer än en häst.

16. Jag har längtat så länge på att skaffa min egen häst och inte vara medryttare längre. Men nu när "tiden" i mitt liv är inne har jag lite ångest, om jag klarar detta. För jag har ingen nära mig som kan.. vad ska jag göra och har du nånsin tänkt som jag?

Svar: Ne, har från början haft kunniga personer runt mej. Och i samband med det så lär man sej. Du måste väl ha någon som kan hjälpa dej, ridlärare? Den som du är medryttare åt? Finns säkert någon som hjälper till.

17. Jag är så sugen på att börja hoppa igen men min häst som är en gammal travare (varmblod) har aldrig hoppat. Ska jag försöka mig på detta med han? I så fall hur gör jag?
Svar: Varför inte? Sålänge hästen tycker det är kul är det bara bra att hoppa. Svarade på lite samma fråga i förra delen av svaren. Men testa dej fram med lite löshoppning, eller hoppa uppsuttet låga hinder, se vad hästen verkar ha lättast för.

18. Jag har ett problem med min häst. Min fd medryttare hoppade med min häst i manegen och har antagligen stressat upp och höjt för högt på hindrerna. Så han blev så stressad att han hoppade rätt in i sargen. Efter denna händelsen kan jag inte hoppa med han. Han blir uppjagad och vägrar att hoppa eller springer rätt in i hindrerna. Har du några tips hur jag ska bli av med detta beteendet?
Svar: Börja om från början. Börja från marken att bara gå över bommar och små hinder. Löshoppa lite låga hinder och lite låga uppsuttet. Men som sagt börja från marken med att gå över bommar/småhinder.

19. Hur har du lärt din hästar att rida utan träns och går där du vill? Hur gör du?? :D
Det är bara appis jag rider lös än så länge.. Jag har börjat från marken med massa övningar så att dom lyssnar på mina signaler och så dom blir känsliga. Sen när jag rider med bett försöker jag använda handen så lite som möjligt. Så när jag väl rider löst så blir det inte så stor skillnad, eftersom jag använder samma signaler med bett som utan.

20. Hejsan,jag har nyss börjat läsa din blogg,och jag tycker den är jätte bra !
Men jag har en fråga :
Båda jag och min mamma vill ha häst men inte dem andra i familjen (min pappa,och mina 3 bröder) Så vi ska bli medryttare på en häst kanske ist. Men hon som vi ska bli medryttare ska kanske sälja en av hennes hästar. Mamma pratar på att köpa den då men hur ska jag få ur henne ett fast beslut? Hur fick du dina hästar ?
Svar: Jag tjatade, tjatade och tjatade!! Haha, jag är ganska.. okej jätte envis av mej. Kommer med små anledningar hela tiden. Typ som att jag ska börja städa mitt rum oftare, eller hjälpa till mer hemma eller sluta skolka osv.. Ja, jag tjatade helt enkelt väldigt mycket. Och det är värt allt tjat för man får uppleva så mycket glädje med sin egna häst!

Kommentarer
Postat av: Vendela

när jag skolkar och inte hjälper till hemma hotar mina päron typ med att jag inte ska få rida alls! när jag först hade tänkt det lite som protest till att jag inte fick en egen häst... dock gör jag det ju av andra anledningar också men endå

2011-03-14 @ 22:37:12
URL: http://meraridning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0