gårdagens ridpass

Tess: Red henne på banan, den är helt smält nu så nu kan man rida som vanligt där. Hon var lite framtung och låg på i handen så jag gjorde mycket övergångar och halvhalter. Då började hon lätta lite fram och jobba med bak. Sen galopperade jag bara över två små hinder. Eftersom att hon fortfarande är väldigt framtung så börjar jag ta bort galoppen mot hindret vilket gör att vi i 9 av 10 fall kommer fel! Men mot slutet började jag våga hålla galoppen och det släppte, så det kändes jätte bra!

Det märktes att hon tyckte det var så kul att hoppa igen, pigg blev hon och försökte bocka lite efter hindrena. Men inte så mycket. Bara glädje språng :)

Appis: Red även henne på banan, hon var väldigt spänd. Så jobbade henne mycket i skritt i väldigt låg fom så hon slappnar av vilket hon gjorde. Sen la jag in lite galopper och sen gick tillbaka till skritt för att lugna henne. I galoppen lät jag henne bara galoppera utan att öka vilket hon gärna gjorde. Dessutom är hon väldigt svag, hon orkar inte ens gå på volt. Så red mest runt fyrkantspåret. Sen galopperade jag över ett 30 cm hinder och hon laddade på och hoppade som bara den över de :p Får ju börja hoppa henne lite smått nu. Men kommer nog ta det ganska lugnt med de. Vill att hon ska slappna av i dressyren igen!

Så kul att komma igång med hästarna igen, nu har jag även gjort upp en liten plan på hur dom ska ridas och så! :) Nu ska båda sättas i hårdträning :p

Kommentarer
Postat av: Emma

fin blogg, har du gjort designen själv ?

2011-03-22 @ 12:06:32
URL: http://foxkelly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0