dagens ridpass

Nu kommer jag börja skriva om appis igen :) Varför jag inte skrev om henne ett tag håller jag för mej själv, men kanske berättar det någon gång..

Appis:
Red henne på banan. Just nu försöker jag bara stärka upp henne, speciellt i galoppen. Började med att trava fram och flytta henne lite för skänkeln, gjorde lite tempoväxlingar och travade över lite bommar. Sen gjorde jag galoppintervaller då hon inte orkar så mycket än. Hon kändes iaf jätte fin, lyssnade bra tillbaka. Galopperade över en liten bom och ett litet hinder. Ska försöka lägga in bommar så ofta som möjligt så att hon inte börjar spänna sej vid hoppningen.
Sen tränade jag lite på marken också, hon är så otroligt känslig vilket gör det väldigt svårt. Man måste hålla koll på hela sej vilka signaler man ger. Hon var inte riktigt avslappand men lyssnade bra :)

Tess: Red ut med emma. Tess kändes väldigt framåt och hon har blivit känsligare för skänkeln, även piggare!! :) Blev lite ökad galopp :p Haha, jag red barbacka och jag bara väntade på att hon skulle bocka. Men det gjorde hon inte :) Tess tar ingen skada av att galoppera snabbt, det är nästan de hon behöver. Mer framåtbjudning. Appis skulle jag aldrig kunna göra det med, då skulle jag få börja om på noll med henne. Så känslig är hon! Men det är bra att ha tess så man kan busrida lite :p
Innan jag red så tränade jag lite på marken på banan. Släppte henne lös så hon skulle följa mej vilket hon gjorde! Trava när jag sprang, svänga osv.. Hon lyssnade och var jätte duktig. Får fortsätta med de, hon vill nämligen inte alltid följa med in från hagen :p

Långt inlägg hehe :p

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0