dagens ridpass

Tess: Red henne på banan och hoppade lite små hinder. Red också ett litet program som vi ska rida i skolan någon dag snart. Tess blev ganska trött faktiskt, trodde hon var lite mer tränad men icke :p Så nu får hon verkligen sättas i hårdträning! :) Hon kändes fin men ibland blev i lite för låg form för att hon inte orkade hela tiden!

Appis: Vilade, men tränade lite lös på banan vilket gick jäääätte bra :) Jag har börjat träna med lite godis och tror eller ej så har hon blivit lugnare av de. Så får fortsätta med de ett tag, sen minska ner på de! Tränade lite inkallningar och lite flytta fram/bak del och skrapa med hoven. Ska försöka gå vidare på spansk skritt snart, sist jag övade på de blev hon lite för stressad och bara ryckte upp benen och gick snabbare och snabbare. Men nu har jag mer kontroll på henne så det blir nog bra :p

ögonblicksbilder

''Fler sånna här ögonblicksbilder som när du leder hästen och håller magplattan i handen. Fint!''

Det är alltid kul när ni kommer med tips :) Här är några bilder för någon vecka sen, och jag vet, jag har alltid så snygga kläder i stallet :p


Tess den busen går iväg när jag ska ta på grimman!
Hahhaha, denna bilden är så ful! Jag ser ut som en gammal gubbe som vandrar med en käpp :p


Fixar tjockistess lite :p


Ställer upp tess jämte mej :) Appis står och ser söt ut :p

banan

Appis red jag på banan idag igen, gjorde samma som igår: galoppintervaller. Hon kändes fin :) Tess vilade. Men tränade lite löst på banan vilket gick bra. Idag traskade hon också snällt infrån hagen :p Tänk va mycket lite träning från marken kan göra!

hmm..

Ibland förstår jag mej inte på vissa. Fick några kommentarer av en och samma person som inte verkar kunna acceptera att jag inte vill berätta om varför jag höll appis undan får bloggen ett tag. OM jag hade velat berätta det hade jag ju gjort de? Varför inte bara acceptera de...? Sen hitta på att du hört av massa att appis inte är min häst är ju bara sjukt..

''är inte appis din häst?! :O''

''jag har hört massor sagt att appis inte är din häst? är det sant? :(''

''men vafan är inte appis din häst?''

''fyfan villket skämt du är?! är inte appis din häst, haha..''

''är det verkligen sant..? att appis inte är din häst?!''

dagens ridpass

Nu kommer jag börja skriva om appis igen :) Varför jag inte skrev om henne ett tag håller jag för mej själv, men kanske berättar det någon gång..

Appis:
Red henne på banan. Just nu försöker jag bara stärka upp henne, speciellt i galoppen. Började med att trava fram och flytta henne lite för skänkeln, gjorde lite tempoväxlingar och travade över lite bommar. Sen gjorde jag galoppintervaller då hon inte orkar så mycket än. Hon kändes iaf jätte fin, lyssnade bra tillbaka. Galopperade över en liten bom och ett litet hinder. Ska försöka lägga in bommar så ofta som möjligt så att hon inte börjar spänna sej vid hoppningen.
Sen tränade jag lite på marken också, hon är så otroligt känslig vilket gör det väldigt svårt. Man måste hålla koll på hela sej vilka signaler man ger. Hon var inte riktigt avslappand men lyssnade bra :)

Tess: Red ut med emma. Tess kändes väldigt framåt och hon har blivit känsligare för skänkeln, även piggare!! :) Blev lite ökad galopp :p Haha, jag red barbacka och jag bara väntade på att hon skulle bocka. Men det gjorde hon inte :) Tess tar ingen skada av att galoppera snabbt, det är nästan de hon behöver. Mer framåtbjudning. Appis skulle jag aldrig kunna göra det med, då skulle jag få börja om på noll med henne. Så känslig är hon! Men det är bra att ha tess så man kan busrida lite :p
Innan jag red så tränade jag lite på marken på banan. Släppte henne lös så hon skulle följa mej vilket hon gjorde! Trava när jag sprang, svänga osv.. Hon lyssnade och var jätte duktig. Får fortsätta med de, hon vill nämligen inte alltid följa med in från hagen :p

Långt inlägg hehe :p

dagens ridpass

Red ut på vägen idag på tess o pappa på appis. Tess kändes fin, men blev ibland lite hängades i handen. Gjorde mycket skänkelvikningar och övergångar för att hon skulle jobba med mer bak.
Kossorna var riktigt läskiga tyckte tess :p Har aldrig sett den sidan av henne innan, haha :p Men det är så kul att tess har börjat bli lite piggare nu. Hoppas det håller i sej :)

Men, vad hände med alla kommentarer? :( Har faktiskt laddat upp massor av bilder nu! :p

bilder

Lite bilder från hoppningen i lördags. Hon överhoppar sej ganska mycket men det blir säkert bättre ju mer vi hoppar :) Får tänka på att hon inte hoppat alls mycket nu.
Tjihooooo :p

Travar av:

Frågan är vad jag hittar på marken? :p
skritt tur

Pappa o jag skrittade ut en långtur på appis och tess, 1 timme o 15 min! Blev många olika underlag vilket är bra :)

skänkel i språnget

Jag har haft ''problem'' med att min skänkel åker bak i sprången. Fast det är egentligen en lathet att inte ha tränat på de.. Men nu har jag tagit tag i de, eller gjorde de i slutet innan appis vilade. Men nu när jag hoppar tess så har den börjat göra de igen. Dessutom åker den fram i landningen, men igår så tänkte jag verkligen på min skänkel hela tiden. Och den låg hyfsat på plats.

Tess stör sej väldigt mycket på om inte skänkeln ligger på plats, en anledning till att jag inte kan hoppa med sporrar. Om mina skänklar flyger runt och åker in i henne bockar hon. Vilket är bra! För då får jag verkligen lära mej. Men nu har det blivit bättre som tur är. Ska jag vara ärlig tycker jag det är de fulaste som finns när skänkeln åker bak sådär... :p

Igår:


Som här, snart 2 år sen. Skit fult när skänkeln åker bak... Förstör ju hela bilden typ. Och vissa hästar stör ju sej på de, som tess! Så lika bra att lära sej de nu.

ingen som säljer ett novabett? :)

Vill köpa ett novabett storlek 11,5 cm! Det får inte vara några tuggmärken på de.. Appis har tuggat lite på hennes nu så det har blivit vasst. Vill inte lägga 350 kr på en nytt men får väl göra de i slutändan ändå :p

Maila isåfall isabellaf.blogg@hotmail.com eller kommentera här :)


jag och appis!

Här är några bilder på appis och mej :) Sen kommer det även bilder på tess, mej och appis men ni får hålla er lite till ;)


hoppning

Hoppade lite på banan med tess idag :) Tror det är andra gången jag hoppar henne ordentligt enda sen jag köpte henne, så nu ska vi komma igång efter vintern :p Testade novabettet idag igen, vilket funkade jätte bra. Hon var väldigt framåt för att vara henne, jätte kul! Hoppade en liten bana på 3 hinder och hon hoppade bra som vanligt. Kändes bra helt enkelt :)

Haha, sen så la jag henne lite fel på oxern en gång. Kom lite för nära och då blev hon riktigt sur och bockade efteråt. Bra med en häst som säger till ryttaren på skarpen när den gör fel haha :p

Kort film, blev lite bilder också så jag lägger upp dom sen. :)

jag och tess!

3 bilder på mej och tess :) Laddar upp fler bilder senare, annars blir det tråkigt om jag lägger upp alla samtidigt :p


(L)


dagens ridpass

Pappa o jag red ut på tess och appis :)

Tess kändes fin, testade novabettet på henne och det kändes faktiskt väldigt bra. Så det kommer jag nog fortsätta på och sen variera lite med de 3-delade. Vi red ganska långt, mycket uppför och nerför backar. Blev mest skritt men även lite trav och jag tog lite galopp. Hon kändes lätt i handen och jobbade bra med bakbenen. Släppte lite i sidorna också.

Pappa tog massa bilder på hästarna och mej, så det kommer upp sen :)

veckans häst: Warmia!

Veckans häst blev Warmia :) Det var riktigt svårt att välja ut bara en häst så nästa vecka kommer en häst till utvald av samma bidrag!''Warmia är ett polskt halvblodssto och jag har alltså ägt henne i en veckan, och jag tror aldrig att jag träffat en härligare häst! Hon tycker kaviarmackor är toppen, hundar är döroliga men mjauande katter är lite småläskiga! kliar man henne bakom öronen så sänker hon huvudet till knäna och bara njuter! I ridningen än så länge så har hon vart helt underbar! Vi måste ha känt varandra i ett tidigare liv!
Dessutom, finns det någon som inte diggar det rosa täcket jag fick med?;D''
/Amanda Johansson - www.riderssite.blogspot.com

Lycka

När är en häst lycklig? Kan en häst vara lycklig?

Jag tror en häst är lycklig när den mår bra. Och en häst mår bra av att få vara häst, leva som den är skapt att göra. Leva med sina kompisar.

Jag blir själv så glad varje gång jag släpper ut mina hästar för jag vet att dom mår bra och är lyckliga. Dom har sina kompisar hela tiden och mår bra av de. För mej är det de viktigaste.


Jag fattar inte att folk kan säga i mot att hästar mår bra av att gå själva, för det gör dom inte. Jag tycker denna videon bevisar det väldigt mycket, hur mycket egentligen hästarna behöver varandra.

dagens ridpass

Red tess på banan. Hon har varit väldigt framtung nu men igår när jag red ut satte jag henne verkligen på bakbenen med en massa halvhalter och övergångar vilket gav resultat idag! Hon kändes lätt och fin i handen och lyssnade bra. Dock är hon inte alls föjlsam i sidorna och ganska stel.
Galopperade över ett litet hinder typ 70 cm som stod på medellinjen i en 8a. Det gick jätte bra och kändes jätte bra :) Eftersom hon var mycket lättare i handen idag än i måndags när jag hoppade så kunde jag galoppera på rätt bra och hon hoppade jätte fint. Vi kom rätt hela tiden och ahh det kändes jätte bra och enkelt! Hon hoppar verkligen så bra, detta är verkligen en häst jag tror på. Sån bra inställning, teknik och vill verkligen inte riva. :)

Sen skrittade jag ut en sväng också, hon stannade några gånger men fick ändå henne att gå!

Tess fick gå lite utan täcke medan jag red appis. Sen när jag skulle ut i hagen och lägga på de står hon själv och äter medan dom andra hästarna står längre bort. Hon är ett sånt fetto :p Haha, hon har blivit lite (mycket) fet när jag har varit borta då hon inte ridits varje dag vilket hon behöver. Men det ska bort!!

Tjockis!


Ser ut som appis har skägg :p Haha dags att frisera manen lite kanske?


Tess :)

Vet ni?

Det är vååååååååååår! Så underbart, nu är det inte långt kvar till sommaren och sommarlovet. Längtar verkligen, vill bara att det ska vara sommar nu!! Fast jag nöjer mej faktiskt med vår än så länge :p


Appis förra våren/tidig sommar, nyduschad häst + rullande häst = smutsig häst :p

impossibleIt's impossible to turn back time...1,70

Den som gissade rätt var marre :) 170 är jag! Några gissade runt 1,62-1,63 men så kort är jag faktiskt inte :p Önskar att jag var några cm kortare, typ 1,65 :p

gissa :)

Någon undrade hur lång jag är, så jag tänkte att ni skulle få gissa :) Tror inte jag skrivit de i bloggen någon gång.

Så gissa på nu, hur lång tror ni att jag är? :p Den som gissar rätt först får en länkning (om den har blogg). :)


jippie...

Tess fick vila idag. Hoppträningen imorgon har blivit inställd. Sån otur hela tiden!!!

Red appis iaf, men kommer hålla henne utanför bloggen ett tag av en anledning. Kan säga nu att hon är frisk och rids bara att jag inte kommer skriva om hennes ridpass. Så ni vet och inte undrar vart hon tagit vägen.

gårdagens ridpass

Tess: Red henne på banan, den är helt smält nu så nu kan man rida som vanligt där. Hon var lite framtung