tips, rida i nerförsbackar

När jag rider ut använder jag mej jätte mycket av nerförsbackar både i skritt, trav och galopp. Vet att många säger att det sliter väldigt mycket på hästen men det beror såklart på hur den jobbar. Rinner den bara iväg och ligger på i handen så sliter det onödigt mycket men sätter den under sig bra så är det till stor hjälp!

När man rider i nerförsbacke får hästen verkligen sätta under sig, både i skritt, trav och galopp. Men det är viktigt att man kan känna sånt, annars sliter det mycket på frambenen. Jag tycker det är till en jätte bra hjälp för att få hästen att sätta under sig. Och hästen stärker bakdelen.
Man lär sig att känna när den tar i med bakdelen istället för att bara rinna iväg på frambenen och ligga på i handen. Det har varit jätte stor hjälp på tess eftersom hon har svårt att sätta under sig, hon får verkligen för flytta vikten baktill och lätta fram och i handen. Hon får en högre form automatiskt eftersom hon inte kan gå på frambenen i låg form utan måste verkligen sätta under sig och höja sig framtill. Hon vill ofta också rinna iväg i skritten i nerförsbackarna och börja trava istället. Det vet man ju själv, när man går i en nerförsbacke springer man ju helst och då snabbt eftersom det är mycket lättare.

Så ett tips för att lära er känna när hästen sätter under sig eller få hästen att sätta under sig - rid i nerförsbacke. Men börja i en ganska svag eftersom om hästen inte sätter under sig sliter det mer än vad det gör nytta.

Det är bättre att rida i nerförsbacke och hästen sätter under sig än att rida på plan mark och hästen inte sätter under sig. För det viktigaste av allt i ridningen enligt mej är att hästen har vikten på bakdelen!

Kommentarer
Postat av: Z

Bra tips, även om jag är för feg för galopp nerför ;)

Ett annat tips är att backa i nerförsbackar, då sätter de garanterat under sig :)

2011-06-10 @ 22:32:42
URL: http://zabism.tumblr.com
Postat av: Johanna

Tack för tipset! :)

2011-06-11 @ 08:54:36
URL: http://finanora.blogg.se/
Postat av: linneafalk

helt rätt isabella! :)Vad ska du hitta på i sommar då ? =) tack för världens bästa blogg!

2011-06-11 @ 10:50:10
URL: http://linneafalks.blogg.se/
Postat av: Natalie

Hej! Jag vill att min häst ska få bättre kondition och även bygga muskler. Kan du göra ett veck schema på övningar osv. Skulle vara till stor hjälp. Tack för en underbar blogg. Du är en såå stor inspirations källa!!

2011-06-11 @ 17:32:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0