ridningen

Här kommer lite om dagens ridpass :)

Började att rida ut tess barbacka. Red bara lite lösgörande - flyttade henne för skänkeln, böjde, ställde osv.. :) Hon kändes jätte fin! Inte alls stel faktiskt som jag väntat mej. Blev mest skritt men lite trav också!

Sen red jag appis på banan. La fokus på rakriktningen så hon inte springer och fuskar med något ben för att slippa ta i med de. Typ vänsterbak :p

Tog hjälp av några små hinder att rida imot (typ 20-30 cm) med travbom före, travade imot och kände verkligen att hon var spikrak, både före och efter. Efter hindret gjorde jag en volt eller några tills hon släppte i sidorna. Sen red jag upp mot nästa hinder och gjorde samma sak! Hon var jätte duktig. Nåt som jag verkligen måste jobba med är att hon hoppar åt höger i språnget, säkert för att hon är lite oliksidig. Så det måste jag tänka på nu när vi ska hoppa studs på onsdag :)

Annars är det såhär jag tänker jobba vidare med - att hon ska stärkas i kroppen och vara så liksidig som möjligt. Extra svårt på henne då hon helst vill slänga in rumpan och trycka ut bogen. Påverkar man henne där springer hon helst snabbare! Som tur är hon lite mer påverkbar i traven utan det är galoppen som är det svåra. Därför lägger jag mest tid på traven just nu.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Roooligt!

2011-06-18 @ 16:27:04
URL: http://alexxandrran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0