lilla appis :)

Många har undrat och många undrar säkert hur det går med appis och varför jag inte tävlar henne just nu. Anledningen till det är att hon är fortfarande inte helt igång och just nu inte alls bra i markarbetet. Hon är en svår häst just i markarbetet och nu känns det inte alls bra där... Så jag vill verkligen få ordning på det först.

Hon har svårt att slappna av i hela kroppen och bara länga sig i formen, det är verkligen jätte viktigt på henne. Jag tycker hon jobbar jätte bra med bakbenen men just det där med den avslappnade långa låga formen måste vi jobba mer på. Har gått tillbaka i bloggen och läst hur jag jobbat henne innan eftersom innan var hon så fin och nu känns det verkligen hopplöst.

Jag har såklart ändrat min ridning väldigt mycket sen dess (kollade mest igenom sommaren 2009 då hon gick som bäst) och det har såklart visat sig både positivt och negativt på appis. Postivit är nog att hon jobbar så bra men bakdelen nu jämfört med innan. Negativt är nog att jag hatar att rida på banan, tycker det är så otroligt tråkigt för hästen att bara gå där. Och appis behöver nog gå minst 10-20 minuter varannan dag på banan för att arbetas igenom och få henne avslappnad. Hon har svårt att slappna av ute och då blir det bara värre. Som tur så tycker hon det är kul vart man än rider henne!

Så ligger det till med appis, massa små hinder ska hoppas och studs, studs, studs för att stärka henne + klättring. Vi kommer hoppa en träningstävling i början av juli och sen i slutet av juli ska jag börja tävla henne. Om allt känns bra i markarbetet. Det är prio ett nu, utan markarbete går det inte att hoppa! Dressyr med hinder heter det ju! :p

Jag vet att det inte kommer gå på ett ridpass utan det kommer ta minst hela sommaren, och jag ska lägga ner massor av tid på hästarna så hoppas vi utvecklas mycket nu under sommaren! Kan faktiskt skriva ett inlägg om lite mål och så jag har med båda hästarna nu under sommaren :)

Denna avslappnade hästen ska vi allt få tillbaka i appis!

Kommentarer
Postat av: Michelle

Fina häst! :)

Besök gärna våran blogg :Michelleocholivia.blogg.se

2011-06-20 @ 11:21:23
URL: http://michelleocholivia.blogg.se/
Postat av: Ida

Hejsan! Vill bara säga att om du vill ha reklam för din hästblogg kan du på ett väldigt enkelt sätt få det på min hästblogg, läs mer på: http://barbacka.devote.se/MVH Ida - Barbacka

2011-06-20 @ 15:39:47
URL: http://barbacka.devote.se/
Postat av: Veronica.

Hejsan, ja undrar bara hur mkt du köpte tess för. Om du vill svara på det :) Jätte bra blogg :D

2011-06-20 @ 22:28:53
Postat av: Johanna

är det tränings tävlingarna du var på förra sommaren? :)

Haha, minns att ni fick låna våran brodd nyckel eller vad det heter! ;)

2011-06-20 @ 23:38:29
URL: http://ujohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0