resultat styringe

Första gången jag är ute och ''tävlar'' med båda, trodde det skulle bli lite svårt att ställa om sig ridmässigt men det var inga problem :)

Appis:


Trimmade henne lite på förmiddagen, hon har blivit väldigt spänd sen vi kom ner hit. Hon tittar på allt osv... så det tog ett tag tills hon slappnade av. Men sen nöjde jag mig och hon kunde koppla av mer efter ridpasset än innan.

Testade att rida fram med bett idag (tävlar ju på hackamore) så jag verkligen kunde mjuka upp henne och ställa igenom sidorna. Det funkade jätte bra och hon kändes mycket mjukare än förra veckan!

80 cm, 4 fel.
Fick ett stopp på 3an, helt mitt fel! Blev kvar i handen och tappade galoppen, efter det flöt det på bra. En ganska jämn och rytmisk runda.

90 cm, 0a.
Hon var lite mer taggad i denna klassen, så det blev lite på och av, främst på linjerna. Vill ha en jämnare galopp på linjerna, just nu blir hon lite lång och jag måste ta ihop henne ganska mycket annars river hon.

Nu blir det massa markarbete så hon kommer igenom i kroppen bättre, börjar mjukna och slappna av så tror jag hon kommer att hoppa ännu bättre. Även fast det var lågt så hoppade hon bra idag, men vill att hon ska hoppa igenom sig bättre även på låga hinder. :)

Fint första språng i 90 :)


Tess:

1m, 0a.
Hon har blivit en liten rejshäst haha, hon vill gärna sticka iväg och bli lång istället för att sätta under sig. Rundan var väl sådär, hon var lite tittig men jag fick över henne! Blev ett ganska stort missförstånd på en linje, 5 till 6 blev hon lite väl lång och vi låg helt fel. Så tess hoppar av ett galoppsprång för tidigt och jag var inte alls med. Efter det tappade vi rytmen lite.

Filmen på båda (dock bara 90 cm på appis). Lite kul att båda två saktar av upp mot sista linje. Appis började nog få mjölksyra och började springa på snedden och sen saktade av. Tess bytte galopp med bakbenen? Och sen tittade lite på agria skylten :p Men det gick ju ändå!


Nästa helg blir det lokal i halmstad både fre och lör :) Båda ska med, ska bli jätte kul! :D

Kommentarer
Postat av: johanna

går inte att se filmen :/

2011-07-14 @ 01:40:36
URL: http://ujohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0