resultat halmstad lördag

Det har gått lika bra idag och bättre resultatmässigt :) Appis kändes lite trött men tess märktes inget på! Ett mål jag hade för denna helgen var att inte få några stopp vilket jag har uppnått! :) Det är ju nu jag bygger upp ett förtroende som ska hålla när jag går upp i klasserna!

Appis!


90 cm, 4 fel.
Hon kändes lite trött idag som sagt, var inte lika pigg så egentligen borde jag ''väckt'' henne lite innan jag startade. Men det är svårt med henne, antingen vaknar hon till eller så blir hon springig resten av banan :p

Men vi fick ett ner på andra hindret och tror det var för hon inte riktigt var framme. Samtidigt som hon var lite trött! Men resten av banan gick bra, samlade ihop henne lite mer innan hinderna än vad jag gjorde i gårdagens 90 och då hoppade hon bättre men vi fick inte samma flyt.


Tess igår :)

Tess!

1m, 0+0 fel, blev 12a av 11 placerande
Banan var ganska svår, de flesta hinderna kom snabbt efter varandra. Men fick ett bra flyt genom banan, första tittade hon till lite på men sen var det inga problem. Kändes bra :) Hon var mer reglerbar idag, inte lika framtung. Något hinder vi kom lite nära på i grunden i en ganska svår sväng.

I omhoppningen tog jag det lugnt idag igen, tappade dock en massa galopp i svängen till första hindret så där kom vi väldigt nära. Sen flöt resten på, försökte svänga lite snävare idag upp mot kombinationen och då sköt hon ut bogen och bet fast i bettet :p Så nåt vi måste träna på är att hålla galoppen i varje sväng, hon dör lite och skjuter ut bogen. Dom enda gångerna vi tappade rytmen till något/några hinder och kom lite nära var just när det var en lite snävare sväng!

Nästa tävling blir förmodligen i harplinge, lok 1m, 1,05 på fredagen och reg 1m på lördagen med tess. 90 fanns inte så appis kan inte följa med. Men känns som 1m börjar bli lätt nu på tess, vi känns stadiga. Kommer nog hoppa några 1m till eftersom jag vill ha henne lite mer reglerbar och få en bättre galopp i svängarna.

Appis kommer hoppa 90 cm ett tag till, känns lite lågt men samtidigt så vill jag hitta en sätt jag kan rida henne på. Så hon hoppar bra samtidigt som vi får ett bra flyt! Tror appis måste vänja sig vid höjden också så hon tycker det är superlätt innan vi går upp en klass! Sen ligger hon lite efter i träningen jämfört med tess, hon måste bli starkare i kroppen och mjukare i sidorna.

Kommentarer
Postat av: Nadja

Det gick ju ganska bra ändå, målet blev ju uppfyllt!Gillar ditt tänk med att inte stressa Appis, andra hade kanske försökt ta upp henne i klasserna för att det "har gått förrut", men jag har alltid sett dig som en förnuftig person, creed till dig! :)

2011-07-24 @ 11:19:59
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: Emme

Supersnygg luva!:)

2011-07-28 @ 10:19:09
URL: http://elitdressage.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0