Hur jag rider och hoppar fram på tävling

Jag brukar alltid börja rida fram 20 starter innan mig, alltså blir det ca 40 minuter framridning med framskrittning och pauser. Framridningen/framhoppningen är inte till för att träna hästen på något, trötta ut den eller träna höjdhoppning utan det ska man kunna när man kommer dit. Jag hoppar aldrig högre än vad som behövs. Lägger in många pauser så hästen återhämtar sig och inte blir trött, utan det är inne på banan jag pressar den.

Framridning:
Lägger fokus på att mjuka upp hästen ordentligen, så den blir mjuk i sidorna och slappnar av. Ser till så hästen lyssnar både fram och tillbaka. Jobbar bra med bakbenen och inte springer och slöar.

Appis brukar jag bara skritta och galoppera eftersom hon är mest avslappnad i galoppen och skritten. Jobbar mycket med att flytta ut framdelen i varje hörnpassering så hon kommer igenom i sidorna. Sen på långsidan se till att få med bogen så hon rätar ut sig och blir rak igen. Lägger även till lite övergångar mellan skritt och galopp så hon är igång med bakbenen samtidigt som jag kollar så hon är lydig.

Tess rider jag samma mjukgörande övning med, men travar lite mer på henne. Gör lite skänkelvikning så hon kommer igång med bakbenen. I galoppen jobbar jag mest med tempoväxlingar så jag känner att hon är framme ordentligt!


Framridning!

Framhoppning:
Hoppar fram några gånger på lilla, kanske 4-5 gånger beroende på hur det känns. Tar två språng på ett lägre räcke och sen ett på tävlingshöjden. På oxern brukar jag komma direkt på tävlingshöjden om det känts bra på räcket, annars sänker jag en gång för säkerhetsskull så inget händer precis innan start. När den som är före mig ska hålla sig beredd att gå in på banan brukar jag ta räcket en sista gång ifall det har varit lång väntan sen jag blev klar med framhoppningen. Annars struntar jag i det.

Med appis brukar jag ligga och rulla på lilla några extra gånger om hon är för laddad, vill att hon ska vara avslappnad över de innan jag hoppar på räcket.


Lågt språng på räcket.


Appis var något taggad på första träningstävlingen, haha så fick rulla på lilla till hon började chilla lite :p

Inne på banan:
Brukar börja trava/galoppera när den före mig har ridit halva banan. Startar när jag känner att jag har en bra galopp i hästen och på tess brukar jag göra en ökning så hon verkligen är framme!

Precis innan jag startar tänker jag alltid att vi är bäst, ska sätta nollan och göra världens grymaste runda! Det gör mig taggad och jag kämpar lite till. Har aldrig varit så inne på den mentala biten men nu på senaste tänker jag mycket på det och jag tror det har bidragit till att jag gjort bättre resultat - då kämpar jag alltid lite till, till att verkligen sätta den där nollan. Kanske ska skriva ett inlägg om de?

Kommentarer
Postat av: Elin

SV: Ja :D ne jag kommer ha han på beta tll sep. Sen hade dom inga mer platser :/ tyvärr. Plus att det kommer va svårt för mig att ta mig upp på vinten när det är snö oså. för nu Cyklar jag från dalvik. Vilket jag inte kan göra då:p

2011-07-25 @ 11:05:18
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: Stormizza

Vilket bra inlägg. Kul att få veta hur andra gör vid framridning/hoppning. Tror att man gör rätt olika, också beroende på vilken häst man har.

2011-07-25 @ 13:45:18
URL: http://stormizza.blogg.se/
Postat av: Clara

Fin blogg!! Kolla gärna in på min :)

2011-07-25 @ 14:45:57
URL: http://allroundtempus.blogg.se/
Postat av: amanda gustafsson

bra inlägg!

kolla bloggen.

http://teamamanda.blogg.se/

http://teamamanda.blogg.se/

http://teamamanda.blogg.se/

2011-07-25 @ 21:30:45
URL: http://teamamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0