hoppträning :)

Hopptränade tess idag för Eamon, det gick jätte bra! :) Sist jag tränade för honom på hans bana var i påskas och då var hon jätte tittig för massa hinder, men idag tvekade och tittade hon bara till på det första vi hoppade. Men det var bara att trycka över henne! Så kul att det går framåt på den biten.

Hoppade lite olika linjer för att få in rytmen och det kändes jätte bra, men hon stack efter hinderna hela tiden. Så efter hindret gjorde jag en liten volt i trav och sen fortsatte på nästa hinder. Det blev bättre mot slutet och hon landade i en bättre balans. Anledningen till att hon sticker är ju för att hon inte vill sätta under sig sina bakben. Så har fått lite övningar nu jag ska träna på, sen ska jag träna för honom igen om ca 2 veckor. Idag kände jag verkligen att jag kunde reglera galoppen bättre innan hindret, det har jag inte kunnat innan riktigt. Så det känns verkligen att hon börjar sätta under sig bättre nu! :D

Sen red jag appis barbacka, skrittade fram ute på vägen och flyttade henne mycket för skänkeln. Sen red jag lite på banan. La fokus på att hon skulle andas lugn och avslappnat, man hör jätte tydligt när hon spänner sig i hur hon andas. Men hon andades lugnt hela passet faktiskt :)

Gjorde massa övningar i skritt så hon verkligen stretchar sidorna. Sen fattade jag galopp och galopperade något varv, saktade av till skritt så hon fick sätta under sig och sen stretchade sidorna igen. Hon blir lite spänd/låst när man flyttar ut framdelen i galoppen, så hon måste slappna av där och inte gå imot. Det är då hon kommer ner i en lägre mer avslappnad form, samtidigt som hon får upp ryggen.

När jag hade ridit klart och borstade av henne och så gäspade hon hela tiden och var verkligen avslappnad, hon måste tyckt att dagens pass var väldigt skönt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0