hoppning med hoppehästarna :p

Hoppade båda idag inför träningstävlingen. Appis ska hoppa 80 & 90 och tess 1m! Så hoppade några språng på den höjden. Banan är väl inte jätte bra, så vi ska flytta ner hindrena till gräset istället. Då kan jag hoppa lite mer små hinder med appis också för det behöver hon minst 3 gånger i veckan! Så hon lär sig att slappna av med hinder.

Appis: Hoppade 8an som vanligt innan tävling, hon hoppade bra på räcket men oxern spände hon sig över nästan varje språng för hon såg något läskigt nere i hörnet. Hade två bommar som en trekant på hindret för att appis ska träna sin hoppteknik lite, hon behöver ju träna på att hoppa. Det funkar jätte bra på henne och hon hoppar upp väldigt bra. Sen skritthoppade jag lite också, där måste hon verkligen vara snabb i frambenen. Så det ska jag göra fler gånger. Gjorde det mest för att om hon skulle stanna ska jag kunna trycka över henne lätt.

Jag red sådär, fick inte till någon bra galopp eller rytm utan det blev mest hand. Men det är så svårt eftersom direkt när man vänder upp mot hindret kör hon upp huvudet och börjar spänna sig. Men nu vet jag hur det ska kännas eftersom tess är så avslappnad och dit vill jag komma med appis också.

Några språng på 80-90 cm, både där jag har bommar snett på hinderna och utan:


Tess: Hoppade samma övning, flöt på bra och tess var taggad :) Hoppade några språng på 1m och det kändes helt okej :) Vill som vanligt hitta framåt lägena och inte börja ta i henne i onödan, det funkar bra några spång sen blir hon lite för lång och jag får ta ihop henne igen.

Måste bara skriva att när jag red fram så satte hon under sig riktigt bra med bakbenen, kom på henne lite mer nu hur jag ska göra. Det gäller att rida exakt varje galoppsprång med hela sätet och benen så hon verkligen sätter under sig. Skit jobbigt!! :p Men bara att fortsätta så här nu, måste ju visa upp hennes magmuskler för min dressyrtränare i höst :p

Några språng på 1m:

Kommentarer
Postat av: Johanna

fint! :)

du rider riktigt bra!

2011-07-12 @ 01:26:59
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: manda

fina pållar :)

2011-07-12 @ 20:40:15
URL: http://mandaaberj.devote.se
Postat av: Elsa <3

Appis är så fin! Tycker hon ska vara så där het, det ser mycket finare ut (enligt mig)

2011-07-13 @ 16:02:20
URL: http://hoppbruttan.blogg.se/
Postat av: Sofie

jätte fin häst! :D

2011-07-16 @ 20:54:58
URL: http://jjuliaosofiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0