.


Längesen jag hade en veckans fråga så det får bli 2 frågor denna gången :)

hej jag älska att rida babacka men ha aldrig vågat hoppa babacka för tror alltid att jag ska glida bak XD kan du skriva nå tips ? :D +skulle jätte gäna vilja se mer filmer när du hoppar barbacka :D

Svar: Ett tips är att hålla i manen och tänka på att trampa ner hälen och hålla skänkeln på plats! Börja med små hinder :) Hoppar inte så mycket nu eftersom det inte går då banan inte är ridbar, men mot våren sen ska jag försöka fixa de :)

Hur gör du när du ska tävla? tänk i vår då det blir superlerigt, så kommer du och hämtar hästen på morgonen innan tävling och de är supeleriga, då måste du borsta det första du gör när du har bråttom till tävling. Eller har du möjlighet att ställa in dom i box en natt om du ska tävla? Vet att det låter lite ego, men jag vet ju att du vill tävla du med. Och man vill ju inte åka iväg med en lerig häst så gärna.. ;)
Svar: När jag ska tävla så tvättar jag hela hästen dagen innan tävlingen, sen på morgonen kanske benen blivit lite leriga och då är det ju bara att skölja av dom lite, jag borstar ju fortfarande hästen innan vi åker. På morgonen innan tävlingen ska man alltid ha god tid på sej så man slipper stressa. Så det hinner man, tar inte mer än några minuter och hästen hinner nog torka på vägen till tävlingen.

Jag kan ställa in hästen i boxen under natten om jag vill men då blir ju hästen stel? Då har den inte chansen att röra på sej och blir stel. Hellre en smutsig häst än en stel häst! Sen kommer jag aldrig låta hästen anpassa sej efter vad jag vill, såklart är det smidigare att slippa tvätta av hästen på morgonen men det är bättre att hästen får vara ute med sina kompisar, röra på sej, må bra och äta :) Det är vad jag tycker, inte vad som är rätt. Måste bara förtydliga de annars kommer folk reagera som läser detta ;)

Kommentarer
Postat av: camilla persson

Vad klokt sagt: Bättre en smutsig häst än en stel häst.

Visst är det bättre att hästarna går ute .

Vi har våra hästar och ponnier ute dygnet runt, helt fantastiskt för dem att bara få vara hästar

/camilla

2011-03-04 @ 09:12:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0