visste ni att...

...hästens mjuka sida är alltid den svagaste? Och att hästens stela sida är alltid den starka? I den starka sidan orkar hästen streta imot mer än vad den orkar i den svaga.

Man strävar hela tiden efter att få en så liksidig häst som möjligt och eftersom man helst vill få igenom den där stela sidan, så det man egentligen gör är att stärka den ännu mer eftersom hästen stretar imot. Vilket gör att hästen blir ännu mer oliksidig.

För att få den liksidig kan man i de mjuka/svaga sidans varv rida lite mer rakare eftersom den lätt vill trycka ut bogen i det varvet för att den är lite svagare. Även kan det vara svårt att få stöd på ytter i det varvet när man tex flyttar den lite för skänkeln eftersom den då bara kommer att förböja sej och skjuta ut bogen. Så rid lite mer rakt i det varvet så man verkligen får stöd på yttertygel.

I det stela/starka varvet kan man ställa hästen lite utåt, när hästen har med sig bogen kan man ställa och forma den något inåt. Felet man gör när man försöker få igenom den stela sidan är att förböja hästen i halsen och det hästen egentligen gör är att trycka in bogen. Så om man först ställer hästen lite utåt så man har med sig ytterbogen sen ställer och formar man försiktigt hästen inåt. Hästen lossar bara några steg i början och det får man nöja sig med men om man upprepar detta så kommer den sakta men säkert att bli mer liksidig.

Både appis och tess är stelare/starkare i högersidan och i vänstersidan är dom lite svagare/mjukare! Detta gör också att deras vänsterbak är lite svagare, det märker man när man flyttar dom för vänster skänkel. Då vill dom gärna förböja sej och trycka ut bogen!Kommentarer
Postat av: mimmie

fin blogg :)

2011-02-26 @ 19:54:36
URL: http://mimmiperzzon.blogg.se/
Postat av: Myran

Såg det sen xD galoppsprången menar jag. Mitt fel. Trodde du kom in i galopp.

2011-02-26 @ 23:08:45
URL: http://trinnie.blogg.se/
Postat av: sara

Hej!Jag tänkte att eftersom du är intresserad av Natrual Horsemanship kanske du vill läsa: http://velepa.blogg.se/

Hon skriver väldigt mkt om NH och i hennes header står det: NH Inspiration :)Du kanske redan läser hennes blogg och jag menar inte något elakt, jag tycker att du är jätteduktig på NH och har kollat igenom den kategorin!Jag bara tänkte att det kunde vara lite kul med lite nytt (fast det kanske inte är nytt...) :)/ Sara

2011-02-27 @ 00:11:35
URL: http://saraochblondie.blogg.se/
Postat av: Sandra

Min häst kan inte äta t.e.x kraftfoder eller nåt som gör att den går upp i vikit eller blir stissi ( pigg )

men när alla andra hästar ätter sin mysli kraftfoder under dagen står hon bara och tranpar gör henne litte moröter men dom försviner genast så vad kan jag ge min häst så den okså får nåt att gör?????

2011-04-26 @ 19:27:34
URL: http://bossbaster.blogg.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0