sista delen i frågestunden!

Hade helt glömt bort sista delen i frågestunden jag hade för ett bra tag sen. Den jag svarade på i en videoblogg.. Men den här sista delen skriver jag ner istället för en video hehe!

Hej,
Bor du nära halmstad? :)
jag tänkt på slöinge ;)
och sen.. princess, provred du henne på plönninge gymnasieskolan? :) jag vet vem som äger henne isf :) undrar då varför du inte valde henne ?
Svar: Jag bor i jönköping men har sommarstuga typ i slöinge. Jag provred princess på plönnige :) Men hon blev såld några dagar efter jag provridit henne så hann aldrig provrida henne igen. En häst jag gillade väldigt mycket!


hej när du gick omkull hade du säkerhetsväst då ? (:
Svar: Japp!

Hur fick du egen domän? Har för mig att du skrivit det förut, men hittar det ingenstans! Har sökt i din blogg o allt, men hittar det verkligen inte :O Fick för mig att du betalade 50kr eller så?

Svar: Jag har svarat på den frågan i bloggsvar innan. Jag köpte den för typ 100 kr på någon hemsida :)

tappar du aldrig motivation för att rida?
Svar: Nej, jag rider bara för att det är kul. Visst det har varit lite segt nu i vinter men man får helt enkelt bita ihop eftersom det inte beror på att det är tråkigt att rida utan på vädret. Jag vill komma långt men kommer aldrig fortsätta om jag inte tycker det är kul :) Har jag inte lust att rida någon gång brukar jag istället träna horsemanship eller bara gå någon promenad.

hur ofta putsar du dina grejer?
Svar: Varje dag :)

hur fick du en så stor blogg? :)

Svar: Tycker du den är stor? :p Jag vet inte, har aldrig bloggat för att den ska bli stor utan bara skrivit för mej själv. Sen har jag bara skrivit om sånt som jag vill och jag antar att de intresserar andra!

Hey, vad fina hästar du har! Jag tycker du har en väldigt fin blogg och du skriver många intressanta saker.
Jag undra hur många gånger du tränar hoppning per häst? Vilken var din första häst?
Tävlar du ofta dressyr?

Tack i förväg :D

Kram moa

Svar: Tack så mycket :D Jag tränar för hopptränare varannan vecka (har ju inte blivit så nu när appis inte är igång och tess vart svullen) så kommer när båda är igång ta den häst jag känner att jag behöver träna mest med. Kommer nog bli mest tess tror jag!
Min första häst var appis :)
Nej har aldrig tävlat dressyr!

Hej!
Jag undrar om du brukar läsa dressyrmupparnas blogg?
isf, vad tycker du om deras "häst tänk" och deras blogg? Ha det bra! :)

Svar: Nej jag har aldrig läst deras blogg och vet inte vilka det är. Så kan inte säga något :p

Jag undrar om du har något bra tips hur man gör så att hästen inte får skav av täcket ? : )

Svar: Köp ett täcke med bra passform! :) Efter jag köpte amigo täckena har varken appis eller tess fått skav, dom är verkligen jätte bra!

Hej!
Jag har två frågor, den första lyder: Har du nånsin blivit rädd för din eller någon annan häst?

Sedan undrar jag om du har några bra tips för att få fram en seg häst utan spö och sporrar? Rider nämligen på ridskola och vet inte riktigt hur jag ska få fram vissa hästar ordentligt.

Svar: Innan har jag varit de, men när jag började läsa om hur hästarna reagerar och varför så har jag slutat vara rädd för hästar. Om en häst hoppar till för något finns det alltid en anledning till varför, den skulle aldrig göra det för att vara dum. Så det finns inga dumma hästar, bara att man måste lära sej att läsa av dom och förstå varför dom gör som dom gör.

Tyvärr är ridskolehästar sönderskänklade och det finns väl inte sä jätte mycket du kan göra på en gång. Men du kan ju innan du rider när du gör iordning hästen, flytta den lite åt sidan och fram/bak. Först börjar du med ett litet tryck, om inte hästen flyttar då ökar du trycket. Direkt när hästen lyssnar så ger du eftergift. Sen för du samma sak när du sitter på den, skänkla med ett lätt tryck, om den inte lyssnar öka. Om den lyssnar, ge eftergift! ALLA hästar är känsliga, det är bara att vi använder språket på fel sätt mot hästarna. Men när man gör det på rätt så är dom känsligare än någonsin!

Hej! Jag har en fråga. Jag är sugen på att börja hoppa med mitt 11åriga varmblod, som har aldrig hoppat. Hur går jag till väga då? Tack för en bra blogg /Misha
Svar: Jag skulle löshoppat mycket och börjat med låga hinder och bommar. Ta det väldigt lugnt och beröm mycket :)

Kommentarer
Postat av: Clara & Anna

Fin blogg du har! <'3

2011-02-27 @ 17:25:18
URL: http://brokenarrows.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0