Hur mycket påverkas vi egentligen?

Det har blivit så himla mycket om utrustning i hästbloggarna nu dom senaste 1-1,5 åren. När jag började blogga (inte på denna bloggen) för kanske 3-4 år sen så var det inte alls lika mycket om utrustning. Sen fanns det nästan inga hästbloggar heller, jag följde ingen riktigt hästblogg. Samma sak på bilddagboken så var det inte alls mycket om utrustning hit och dit.

Men nu när vi har fått rätt stora hästbloggar så har det blivit väldigit mycket om utrustning, man ska ha en snygg och helst märkes utrustning. Vi påverkas helt enkelt väldigt mycket av internet! Innan var det ju inte tävlingar om att vinna olika utrustning utan det har kommit nu.

Jag måste erkänna att jag har påverkats väldigt mycket, innan hade jag den utrustningen jag hade köpt. Tänkte inte så mycket på hur det såg ut. Men såklart var det lika kul att köpa saker. Men nu har jag börjat tänka mycket mer på vad jag köper och hur det ser ut.

Jag är inte sån som lägger massa pengar på onödigt utrustning, utan jag lägger pengarna på de jag verkligen behöver. Jag lägger heller pengar på någon träning eller kiropraktor till hästarna om det skulle behövas, men som tur betalar inte jag de :p Men jag tycker om jag tänker efter att egentligen så läggs det så mycket onödiga pengar på utrustning, varför inte lägga det på något som ger en förutsättning för att förbättra sej i ridningen eller att förbättra hästen?
Men såklart så tycker jag man ska lägga pengar på snygg utrustning också, det är roligare att se snyggare ut :) Men kanske inte att man köper saker som man redan har 20 stycken av...

Så helt enkelt så tror jag vi har påverkats väldigt mycket bloggarna i mellan här på internet om att ha snygg och märkes utrustning. Sen vet jag inte fall det har visat sig ''irl'' eftersom jag inte tävlat så mycket. Fast det tror jag, har aldrig innan sett någon ha silvriga/guldiga stövlar. Men det såg jag nu för ett tag sen :p Om det inte gjort de så kommer det göras iaf tror jag!

Sen är det de här med märkesutrustning också... Men de får jag ta upp en annan gång..

Vad tycker ni? Påverkas vi mycket av internet om just utrustning?

Kommentarer
Postat av: Anna

Super att du tar upp det! Det behövs verkligen diskuteras!Jag tror absolut att vi påverkas! Jag har också märkt stor skillnad de senaste åren, det är bara märkesprylar hit och dit. Tom jag, som verkligen inte är en klädsnobb, har blivit påverkad. Man längtar änna tillbaka i tiden där man hellre slängde pengar på en extra dressyrträning än på ett märkesplagg...

2011-02-28 @ 12:43:32
URL: http://horseinwhite.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Man blir helt klart påverkad och klart man vill ha snygg utrustning. Men tycker det har blivit för överskattat. Man blir ju liksom inte bättre med ett snyggt schabrak eller ridbyxor för tusenlappen. Fast det ser väl mer proffsigt ut istället?

2011-02-28 @ 14:00:08
URL: http://ced.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson

Jo jag tror man påverkas ett ett eller annat sett.

Har alltid gillat snygga saker t ex kingsland men nu ska man ju ta kort på allt man har å köper m.m gör ju även jag nu har jag aldrig gjort innan. :)Så tycker inte ja man ska lägga pengar på utrustning om man inte har råd med tex träningar m.m som du skriver :)2011-02-28 @ 14:20:29
URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Hej! Jag tror att vi påverkas av internet men också av många andra orsaker.

Jag såg att du nämnde där på slutet lite om märkes utrustning. Det är en sak jag tycker mycket om när det gäller märkes- utrustning ridsporten, i alla fall där jag bor är det inte någon som bryr sig om "de kända" märkena. Det är snarare så att ingen faktiskt tänker på det eller vet om några kända märken. Jag vet ca ett, kanske två kända märken. Man köper det som är billigt, men har bra kvalité. Spar pengar.

Jag tycker personligen inte om när man ser märkesprylar på hästen, det är inte snyggt när det syns märken över allt på ekipagen! Det ska vara smidigt och enkelt, man ska se och fokusera på hästen och/ eller ryttaren.. inte på ett stort märke på schabraket eller liknande.

2011-02-28 @ 15:07:29
Postat av: Elin

SV: så bra :) kanske får ta o rida där någon dag då!

2011-02-28 @ 15:22:53
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag tror att alla påverkas på ett eller annat sätt om utrustningen via internet. Det gör jag helt klart själv. Det är när jag har börjat bloggat som jag också har börjat titta väldigt mycket mer och blivit ännu mer intresserad av utrustning. Innan var det inte jätteviktigt med vad det var för märke, men efter att ha börjat kika runt på internet och bloggar så har det blivit mycket mer "fokus" på vad man har för utrustning och liknande. Det stämmer helt.

Jag tror verkligen det påverkar alla.

:) Mycket intressant inlägg faktiskt ;)

Kram Emma

2011-02-28 @ 22:22:54
Postat av: Anna

Länkade till detta inlägget på min blogg, om det är ok :)

2011-03-01 @ 10:47:43
URL: http://horseinwhite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0