dagens ridpass

Red på banan idag vilket var ett tag sen! Hon kändes fin som vanligt, red på hackamore. Många hästar knäpper av i nacken och lägger tyngden på nosryggen när man rider på de. Vilket appis också gjorde innan men nu har jag lärt mej att inte använda handen så mycket vilket är en enorm skillnad. Hon jobbar väldigt bra med bakbenen när jag har det, jag kan vara superlätt i handen och bara använda sitsen. Det märks även när jag stretchar efteråt. När jag ridit på hackamore så är hon så mjuk och fin i bakbenen men när jag haft bett så blir hon väldigt spänd i bakbenen. Vilket hon absolut inte får bli!

Så tills vidare rider jag på hackamore, när vi börjar galoppera byter jag till bett för då kan jag jobba lite mer med övergångar mellan galopp och skritt vilket gör att hon kommer igång mycket bättre med bakbenen. Dessutom brukar jag i vanliga fall inte trava så mycket då det är den svåraste gångarten för hästen att jobba med bakbenen. Så brukar för det mesta bara avsluta i trav.

Travade lite över två bommar, hade kanske 10 m i mellan bommarna och gjorde halt i mellan. Travar just nu 10 minuter om dagen för er som vill veta :) Ska snart öka till 15 och efter det börja med galoppen :D Kul!

Långt inlägg hehe :p Juste imorgon åker vi till veterinären med tess, äntligen!!!

Kommentarer
Postat av: H A N N A

Hej!

Hur mår du? :) fin blogg btw!

2011-02-15 @ 12:57:49
URL: http://tshtsh@live.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0