jag skulle aldrig klara mig utan mina hästar

Detta är glädje för mig.

Jag har aldrig varit någon som vill öppna mig för andra, jag har aldrig varit den som vill prata med mina vänner när jag mår dåligt. Det är inte ens mina närmaste vänner jag pratar med när jag mår dåligt, ingen vet hur jag mår, även fall jag önskade att det hade varit så. Att när jag behöver prata med någon så hade jag prata med mina allra bästa vänner. Men så är det inte och det kommer nog aldrig bli så. Varför ska någon tycka synd om mig för?

Det som får mig att må bättre är mina två hästar. Det bästa jag vet är att kommunicera med dom, prata med dom genom kroppsspråket. Inte den kommunikationen som sker med träns. Utan när jag från marken eller ryggen kan kommunicera med dom. Be dom att flytta undan eller backa. Det är så häftigt. Få dom att skrapa med hoven genom att jag själv skrapar med min fot. Vifta lite lätt med pekfingret så backar dom. Rida löst och ge signaler med enbart sitsen. Det är riktig kommunikation för mig, det är glädje för mig. Det går inte att beskriva den glädjen jag känner när de svarar på mina signaler. Det finns inget som får mig att må så bra, då känner jag att jag för en gångs skull lyckats med något. Jag har lyckats att prata med ett djur, genom ett eget språk vi skapat. Det är så häftigt att det inte går att beskriva.

Jag ser att dom verkligen vill göra det jag ber om. Jag behöver inte dra i några tyglar, det räcker med att jag sitter upp lite så lyssnar dom tillbaka. Då känns det som det är på riktigt, jag tvingar aldrig. Jag ber dom om något som de visar vilja till att göra, för att de vill. Det är detta jag strävar efter varje dag, det är då det är på riktigt för mig. Även om jag skulle bli placerad i en klass där vi inte samarbetat alls, skulle jag bli gladare när jag hemma, en helt vanlig dag fått dom att backa undan med hjälp av en liten vink med pekfingret.

Glädje för mig är när vi samarbetar - det handlar inte om vad vi gör, utan hur vi gör.

Detta klippet säger mer än tusen ord.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag kan bara önska att jag kommer kunna få en sådan kontakt med ett djur. Sjukt häftligt! Bra jobbat

2011-12-14 @ 15:23:00
Postat av: Olivia

Hej! Måste bara kommentera och säga vilken otroligt fin blogg du har! Jag blir verkligen inspirerad. Det lilla jag nu har hunnit läsa känns jordnära och vettigt, go go go :D

2011-12-14 @ 19:10:25
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Frida

Helt sjukt fint skrivet! Håller med på varenda liten detalj. Jag kollade din blogg och såg att du börjat träna spansk skritt, blev själv lite nyfiken så började läsa om det på internet. Sedan har jag provat på min häst och det har gått hur bra som helst! Han lyssnar och förstår när jag BER han om en sak. Förstår verkligen känslan :') Passar på att säga att dina hästar är superfina och att du verkligen vet vad du pratar om :)

2011-12-14 @ 20:11:49
URL: http://frios.blogg.se/
Postat av: Sara Forsberg

Gud vad fin text! Du är otroligt duktig! :D

2011-12-17 @ 22:01:59
URL: http://fsekipagen.blogg.se/
Postat av: Aurora

Fin blogg du har! :D

Söta bilder <3

2011-12-18 @ 14:25:37
URL: http://aui.blogg.se/
Postat av: Erica

Vad duktig du är med hästarna. Snyggt med barbackahoppet utan träns där, du ser så säker ut i sitsen ändå :) (det skulle nog inte jag göra :S)

2012-01-06 @ 10:50:52
URL: http://ericasjostrom.se
Postat av: milla

Vilken rolig och inspirerande blogg. Kan absolut relatera till texten du skriver också. Kommer länka dig hos mig, mycket kul att se här!

2012-10-03 @ 12:50:19
URL: http://hasthjarta.blogspot.com
Postat av: Amanda

Hej! Jag har precis hittat din blogg och har kikat runt lite. Tycker den är jättebra och inspererande! Jag har nyligen blivit väldigt intresserad av NH och håller på att läsa boken "Dansa med hästar". Jag länkat dig på min blogg och kopierat ett av dina inlägg du gjorde för ett tag sen! :) / Amanda

2013-09-22 @ 17:59:18
URL: http://amandanatts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0