hur gör ni när hästarna är svårklippta?

Appis var jätte jobbig att klippa igår i början!! Förra gången jag klippte henne så tuggade skäret väldigt mycket vilket gjorde att hon tyckte det kittlades jätte mycket. Så hon kanske kom ihåg lite från det när jag började klippa henne igår. Men sen blev hon lite lugnare iaf, vågade dock inte ta helt under magen då det är där hon sparkar mest.

Men, när hon väl började hoppa runt och slänga rumpan åt mitt håll flyttade jag tillbaka henne med spöet och sa till henne att ''där ska du stå'' typ. Jag har alltid funderat över vad man ska göra med en häst som är svårklippt, har aldrig själv kommit på någon lösning. Har löst många problem med hästarna, som lastningen, att tess inte vill lämna stallet, hon vill inte komma in från hagen osv.. Men detta är verkligen något som jag aldrig kommit fram till någon lösning med! Så tänkte fråga er...

Hur gör ni när en häst är svår att klippa, förutom att bremsa eller ge lugnande? Jag vill (som ni säkert redan vet) ta mig igenom problemet istället för runt de.

Kommentarer
Postat av: Olivia

Min häst ogillade skarpt när man rakade benen förr (hon har skabb så man måste hålla efter ibland) och för mig var det bara att ha tålamod och inte hetsa upp mig. Bara ta millimeter för millimeter tills hon lessnade att streta emot och stå och steppa. Nu går det bättre men hon börjar alltid med att ogilla och visa att hon minsann inte glömt vad detta handlar om - men som sagt, hon ger numera med sig snabbare.Tror att det är viktigt att göra det regelbundet så att det blir lite mer rutin i det. :)

/Olivia

2011-12-16 @ 16:38:14
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: Evelina [Þytur o. Frosti]

Hej! Nu har vi dragit igång med Veckans Ekipage. Var med du också! :)

2011-12-16 @ 23:17:25
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Postat av: Isabel

Hej tyvärr har jag ingen erfarenhet av svårklippta hästar då min står som ett ljus... Men sen så tänkte jag säga att du kan vara med i min sponsrade bloggtävling och vinna ett fleectäcke i valfri storlek ;) PS. ÄLSKAr DIN BLOGG! :O Länk till inlägget http://idemirel.blogg.se/2011/december/bloggtavlingsponsrad-av-ponny-prakt-d.html#comment

2011-12-17 @ 12:50:28
URL: http://idemirel.blogg.se/
Postat av: kajsa

Jag har inte stött på någon svårklippt häst..

Den lille jag tar hand om stegrade sig några gånger och flyttade sig fram och tillbaka när han klipptes, men han lugnade ner sig fort :)

2011-12-17 @ 18:53:46
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/
Postat av: Klara

Jag har löst det genom att varje dag ta fram klippmaskinen, starta den och bara hålla den mot halsen eller något så att de känner vibrationerna. Efter ett tag har det faktiskt löst sig :)

2011-12-18 @ 10:06:39
URL: http://klaraskrabater.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0