lilla tess

Tänkte skriva ett inlägg hur det går med tess nu, har ju inte varit så tydlig med de i bloggen. Men vi är inne i en svacka nu.. Hur bra det än går så kommer det alltid komma motgångar, men det är ju då man lär sig. Man lär sig hur man ska lösa problemet och nästa gång en motgång kommer så kommer det vara lättare att lösa problemet. Ni följer ju mig och hästarna, så därför kan jag ju inte bara skriva om framgångarna utan även motgångarna. Annars hade det ju inte varit så roligt att läsa.

Hon har ju gått så bra, hela sommaren, enda sen vi började tävla. Men sen när vi var på en träningstävling förra veckan vägrade vi ut oss. Kom inte längre än till 4an i 1m. Det tog jätte hårt på mig, av många anledningar, så har inte velat skriva så mycket om de. Men det var väldigt varmt den dagen och hon var lite seg. Inget jag märkte av riktigt, men när jag startade var hon inte framme för skänkeln. Lyckades trycka över henne över första oxern men när vi kom till nästa oxer så gick det inte. Så efter det gick jag ner och hoppade lite på framhoppningen. Fick hjälp och det kändes lite bättre, men hon blev lite osäker på oxrar.

2 dagar efter hopptränade jag ju och då fick jag hjälp med problemet. Att hon ska lyssna på skänkeln och vara framme. Ska även hoppa henne i ett högre tempo tills hon får tillbaka självförtroendet. Nästan så att när jag inte kan få stopp på henne, det är då jag kan börja samla henne. Sen var vi ju på träningstävlingen i torsdag och där gick det ju som de gick. Trillade ju av och kunde inte hoppa något. Hade tänkt hoppa 70 & 80 men blev ju inget med de.

Så nu nästa vecka hoppas jag att jag kan åka på en träningstävling, blir antingen på onsdag eller fredag. Då ska jag hoppa 60 & 70, ska reeeejsa runt båda rundorna så hon inte har en chans att titta till på oxrarna. Sen när det är så lågt så kan hon gå över om hon skulle stanna. Vi måste få tillbaka självförtroendet, bättre att hoppa en låg höjd och komma hem med en bra känsla än att hoppa för högt och det går åt skogen.

Man får inte glömma bort att även om hon är 7 år så är hon fortfarande som en unghäst. I många situationer, hon har aldrig tävlats regelbundet innan, hon måste få rutin och vara med på noterna. Nåt som gör det svårare är ju också att hon är ett sto med lite mycket åsikter. Jag måste hitta en balans, jag får inte vara på henne för lite men inte heller för mycket. Jag måste få henne att tro att det är hon som bestämmer, fast det egentligen är jag!

Det kommer alltid gå lite upp och ner, men om det bara skulle gå bra hela tiden så skulle man ju inte lära sig något?


Kommentarer
Postat av: evelina

Fin blogg :)

2011-08-14 @ 10:55:58
URL: http://topclass.blogg.se/
Postat av: Sofia

Kul att du är så positiv! Det blir ju lätt ibland att man tappar motivationen när någonting går dåligt, men det är ju verkligen som du säger- att det är då man lär sig något!

2011-08-14 @ 20:44:14
URL: http://www.sofianyberg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0