hoppträningen igår

Tränade ju tess för eamon igår. Berättade hur det gick på träningstävlingen och att hon kändes lite trött och inte riktigt var framme när jag startade. Så han satte upp på tess och visade lite hur jag skulle jobba henne med framåtbjudningen, hur hon skulle börja ta skänkeln osv.. Sen hoppade jag upp igen och hon var mycket känsligare för skänkeln, fick träna på att från skritt fatta galopp och då skulle hon lyssna så bra så hon skulle flyga iväg. Om hon inte lyssnade fick jag använda spöt!

Sen hoppade jag lite oxrar som hon blev lite osäker på i onsdags. Skulle ha lite högre tempo så hon får tillbaka självförtroendet, kändes helt okej mot slutet. Hoppade även linjen med tre hinder och tre galoppsprång imellan, så växlade mellan ett högre tempo över oxrarna och sen lite lugnare på linjen.

Idag jobbade jag med samma övningar, red först ut i skogen och jobbade med att hon skulle lyssna och ''flyga'' iväg i galopp. Hon lyssnade jätte bra :) Sen när jag kom tillbaka hoppade jag samma övningar som igår. 2 oxrar i lite högre tempo och sen linjen lite lugnare. Kändes jätte bra faktiskt, ingen tveksamhet från hennes sida! :) Så nu känns allt bra igen.

Eamon är så himla duktig just på att lösa problem, han har alltid en lösning som funkar! Lite tråkigt att jag bara kan träna för honom på somrarna, men bättre än inget :)

Kommentarer
Postat av: Elin

Han låter jätteduktig :D

2011-08-06 @ 19:40:50
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0