film från hoppträningen

En kort film från hoppträningen! Man hör att hon ''suger luft'' över 3de hindret.. Hon kändes inte riktigt som vanligt igår, jag försökte hela tiden ha henne framme för skänkeln men hon var spänd och stod imot lite. Sen så varierade sprången väldigt mycket, ibland blev dom bra och ibland dåliga. Jag läste lite om det, och hästarna kan tycka det är obehagligt att hoppa när dom ''suger luft''. Samtidigt som dom blir spända och då varierar spången.

Någon som har någon erfarenhet av detta? Vi ska som sagt antingen ta ut en veterinär som kan kolla på henne eller så får vi åka in till en klinik. Man vill ju ha en bra veterinär, sen verkar det inte vara så stor grej vad jag förstått. Men har man haft en dålig veterinär en gång så vill man vara nogrann sen..


Kommentarer
Postat av: Klara

Som du säger så är det inget allvarligt, men du kan ju alltid prata med http://anniehoppryttarinna.blogg.se/ för jag vet att hon sydde sin häst för det för ett tag sedan! :)

2011-08-26 @ 07:34:01
URL: http://klaraskrabater.blogg.se/
Postat av: lina

hej.jag har en häst som gjorde samma sak, vetrinären sa att detta är ingen fara men det kan bli så att dem vid högre ansträngning (mkt hård) kan få in så mycket luft att de får ont i magen av det. så därför valde vi att sy med några stygn, efter det har det inte vart någonting alls! :) inget stort "ingrepp" alls, tror det var en vecka eller tio dagar hon var ifrån hoppningen. :)

lycka till./Lina

2011-08-26 @ 19:46:04
Postat av: Anonym

Hej :)

Jag tänkte på en sak, tess gick i fel galopp genom svängen till andra hindret. Är hon svår att få tillbaka rytmen på elr struntade du i det? :D

Hihi jag ville bara fråga liksom :)

2011-08-26 @ 21:46:51
Postat av: Alexandra

WoW! va fiint du rider :)

2011-09-02 @ 21:43:13
URL: http://lexxilewis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0