comments

Svar på några frågor, ska komma igång med veckans fråga igen det har jag blivit dålig med :p

Hej :)
Jag tänkte på en sak, tess gick i fel galopp genom svängen till andra hindret. Är hon svår att få tillbaka rytmen på elr struntade du i det? :D
Hihi jag ville bara fråga liksom :)


Svar: När det är så kort mellan 2 hinder saktar jag inte av och byter, hon byter ganska ofta själv nu om hon inte gör det byter hon alltid med fram precis innan hindret. Men det förstör rytmen väldigt mycket så om det är lång väg försöker jag få henne att byta genom att sakta av eller få henne att göra ett galoppombyte.

Hej Isabella!

Jag har en fråga till dig som jag tänkt på ganska mycket. Jag är 177cm lång vad tycker du är en bra längd på en häst till mig. Tycker du att en häst som är 154 i mankhöjden är för liten för mig?

Det skulle vara så otroligt snällt och gulligt av dig om du svarade på detta, för jag behöver en proffs råd :)

Mvh
Natalie


Svar: haha, proffsråd vet jag inte :p Jag tycker att det viktigaste är att man kan hålla sig själv och hästen i balans, då spelar inte längden så stor roll. Men sen beror det på hur mycket man väger också tycker jag, en b ponny ska ju inte behöva bära på 100 kg även fast man kan rida den i balans. Ja hoppas du fattar. Men störs inte hästen av att du är lång och du kan rida den i balans så inga problem med den på 154 tycker jag.

Hej, har lite frågor!
1. Går dina hästar på bete nu?
2. När brukar du börja med täcken på dom, hur tjocka har du då?
3. Vad får dom för foder?


Svar:
1. Japp, vet dock inte hur länge till men tror snart dom ska börja äta ensilage.
2. Väntar tills dom satt vinterpäls och blir svettiga efter ridpass, då klipper jag. Beror på hur kallt det är när jag klippt dom men under vintern så går dom med max 200 g. Innan de 150 g. Försöker ha dom utan täcke så mycket som möjligt så dom kan rulla sig, klia varandra osv..
3. Fri tillgång till ensilage. 1 kg havre, 2 dl protein, 0,75 dl miniraler och appis får magnesium också. Dom får ca 1 kg mer havre dagarna innan tävlingar/träningar eller hårdare pass.

Älskar verkligen din blogg! Himla bra inlägg & älskar dina övningar & tips :d sen har du dessutom humor haha :D


Ingen fråga men ville bara tacka för kommentaren :) Blir alltid så glad när jag får positiva kommentarer! :)
Trackback
RSS 2.0