bloggsvar frågor

Nu har jag fått över 80 frågor på bloggsvar. Verkar som den varit uppskattad :) Även fast jag får mycket frågor i kommentarer också men försöker svara på dom i veckans fråga eller på era bloggar :) Iaf så har jag fått ganska många liknande frågor i bloggsvar så tänkte svara på dom i ett inlägg här eftersom de verkar som det är intressant att veta?

Vilken skola går du på?
Realgymnasiet!

Hur fick du en egen domän till din blogg?
Köpte den från en hemsida för typ 100 kr :)

Kan du inte lotta ut en inbjudan till bloggsvar, vill väldigt gärna ha :)
Har fått denna frågan väldigt många gånger och varje gång har jag alltid skrivit ''jag ska ha det snart så va med då''. Haha kanske dags att lotta ut en nu då? Har ju 2 kvar :p

Har du gjort din design själv?
Japp det har jag.

Vad tycker du om pessoabett? Vilket bett tycker du personligen är bäst, både för hästen och för dig?
Jag tycker inte om pessoabett, inte något ''skarpt'' bett överhuvudtaget. Jag rider på ett väldigt milt bett, novabettet. Jag anser att bromsen inte sitter i handen utan i sitsen. Att stoppa in ett skarpt bett i munnen på hästen är bara en genväg till att bromsa upp hästen. Det är min åsikt. Jobba med sitsen istället och hästen kommer att jobba mycket bättre och bli hundra gånger lydigare.. För när du väl tar i bettet sen när det väl behövs kommer hästar vara så enormt känslig!

Vad har du för täcken på dina hästar på vintern?
Appis var inte klippt i år och gick utan. Tess var heltklippt och hade 200 g. Detta var alltså när det var som kallast. Dom gick ute dygnet runt hela vintern.

Hur ofta hoppar du?
Beror på vad man kallar hoppning. Men det är olika med tess och appis. Appis ''hoppar'' jag småhinder med ca 2-3 gånger i veckan (kan vara på banan eller ute i skogen), det är för att hon inte ska göra hoppningen till en så stor grej och spänna och stressa upp sej. Tess kommer jag hoppa mycket ute, mycket stockar i skogen så hon får mycket framåtbjudning. Även ta något/några språng på banan kanske 2 gånger i vecka på tittiga hinder. Det beror helt på hur hon utvecklas. Sen hopptränar jag varannan vecka och då hoppar dom ju lite högre. Även 2 dagar innan tävling brukar jag hoppa någon liten banan på den höjden jag ska tävla.

Vart har du dina hästar uppstallade?
Här: http://stalltoveryd.se/

Kan du inte ge tips på hoppövningar?
Har redan lagt ut massa övningar, kolla här: http://isabellaf.se/2010/december/utkast-nov-29-2010.html och skriv om det saknas någon :)

Hur hinner du med att rida 2 hästar varje dag?
När man gör något roligt finns alltid tid! Prioriterar och planerar :) Jag har mina hästar på lösdrift vilket underlättar och man sparar tid. Jag mockar 1 gång i veckan, dom andra dagarna är det bara att åka upp och rida!

Sen har jag fått många frågor om att ni vill ha tips men det är ju ganska enskilt.

Kommentarer
Postat av: Julia

Vad ger du dina hästar för mat? :)Kram Julia

2011-04-27 @ 20:45:53
URL: http://photosbyjuliaa.blogg.se/
Postat av: Josefine

hej :)

kan du inte berätta lite mer om din skola (real) , tycker du den är bra fördelar och nackdelar . har nämligen sökt in där men skulle gärna vilja höra vad du tycker om den :)

2011-05-03 @ 21:40:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0