tankar kring bloggen

Har tänkt publicera detta inlägget många gånger men aldrig gjort de. Så nu tänkte jag göra de, och misstolka det inte nu med att jag ska sluta blogga för det ska jag inte. Bara att jag inte tycker det är lika kul längre pga olika anledningar och att jag funderar på det ganska ofta nu för tiden..

Jag har funderat ganska många gånger nu, ett tag, på att sluta blogga. Det finns många anledningar till varför. En av dom är att enda sen vi gick omkull förra året har jag bara haft otur, otur och otur med precis allt. Och det är så tråkigt och framförallt jobbigt att behöva skriva ut det här. Gör man inte de så är det massa som undrar och tjatar ihjäl en på att man ska berätta. När något tråkigt har hänt så vill man bara glömma det och inte sitta och skriva ett långt, framförallt utförligt inlägg i bloggen för att berätta allt som hänt. Samtidigt är det svårt att hålla sånt undan också, eftersom man märker de så lätt och många börjar undra.

Men sen finns det anledningar till att inte sluta blogga. Att inte logga in här varje dag och läsa alla underbara snälla kommentarer jag får skulle kännas jätte konstigt. Att när man kommer hem från stallet inte skriva om vad man gjort, hur hästen kändes eller vart vi red. Jag har gjort de så länge jag kan minnas. Och jag vill inte sluta än, för det vill jag inte. Det är så himla kul när jag får kommentarer om att jag lyckats insirera er till att börja träna NH eller att jag har hjälpt er mycket i ridningen genom att ni bara läst här. Att få långa mail om att ni behöver hjälp med ett problem ni har, av mej? Jag är en helt vanlig person som sitter och skriver en blogg. Att ni vill ta hjälp av mej och att ni får inspiration är det roligaste som finns. Det är så kul att kunna hjälpa till för jag älskar det. Jag älskar att lära ut och att inspirera. Men sen är det fortfarande lika jobbigt att behöva skriva ut tråkiga saker som hänt.

Jag ska tänka över vad jag ska dela med mej här, så att jobbiga saker inte blir jobbigare. Kanske även dra ner lite på uppdateringen och bara skriva när jag känner för de? På så sätt kommer jag bara se bloggen som en rolig sak som jag alltid, gjorde innan.

Kommentarer
Postat av: Nadja

Kanske kan prova en paus? Då kanske du får tillbaka suget, och allt inte känns lika jobbigt. Förstår verkligen att det måste vara jobbigt att ha öppnat upp sig för så många människor, och dessutom behöver återberätta det helatiden... Jag röstar för att du ska fortsätta, blir verkligen inspererad av dina NH-inlägg :)

2011-04-17 @ 21:49:33
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: sofie

Jag förstår precis hur du känner, men du kan inte sluta blogga då blir jag (och väldigt många andra) skitledsen! Din blogg är den ända som jag verkligen läser, missar aldrig ett inlägg.. Man får alltid massor av bra tips om man frågar dig och det är alltid roligt att läsa vad du gör för något med dina hästar. :) Ta en paus om du känner att det behövs, men sluta inte för gudsskull! kraam

2011-04-17 @ 23:25:28
URL: http://sofieslillablogg.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag förstår och respekterar dina resonemang i det här inlägget. Jag vill bara poängtera en sak och det är att du absolut inte ska blogga om du inte känner för det. Det är helt orimligt att du på något vis ska känna press om att du måste uppdatera, berätta allt som händer o.s.v. från oss läsare. Vi är inte några du ska lägga energi på om du inte vill det, för bloggar är i sin natur mer ett givande än ett tagande. Du har 1000 andra saker som är viktigare, hästarna, skolan, familj, vänner och att kanske bara gör "ingenting". Och om du känner att du har för lite energi till det p.g.a bloggen är det bloggen du ska ändra på.

Om du däremot känner att bloggen ger dig något positivt tillbaka är det ju bara bra.

Men- gör bara det du vill.Hanna

2011-04-18 @ 18:43:39
Postat av: johanna

tycker att din blogg är toppen:) Men du får göra som du vill, det är ditt val och ingen kan bestämma:)

Postat av: Julia Kling

Jag tycker absolut inte du ska sluta att blogga. Du skriver och tänker så himla bra i allt du gör. Hoppas verkligen verkligen inte att du lägger av.Jag har ett problem, min häst är rätt hård i munnen just nu och är inte särskilt mjuk oså.. Har du några tips på hur jag kan få henne att vara extra fokuserad och för att få henne mjuk och lätt i munnen? :)Kram Julia & Music

2011-04-20 @ 16:04:16
URL: http://hippobasic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0