hoppträningen igår

Hopptränade som sagt igår, red bort till Eamon Hickey och tränade där för honom. Nytt ställe för tess och hon skötte sej bra :) Hoppade övningen nedan, skulle bara få in en jämn rytm och rulla på över dom tre räckena. Samt byta varv efter varje gång. Samtidigt som jag hoppade ställde han fram fler titthinder och det ända hon stannade och tittade på var en liten mur. Resten hoppade hon som ingenting, i slutet fick vi in en jätte bra galopp och rytm och hon tittade inte på nåt. Hoppade utan problem över två vattenmattor, en kort och en lång! Så jag är nöjd med henne :)

Sen pratade vi lite om att hon är så tittig och spänd i nya miljöer, så han tyckte vi skulle ut och hoppa små clear rounder på ca 60 cm och även åka och hoppa banor i nya ridhus. Sen när man väl börjar tävla på riktigt kommer det inte vara något stort problem och det är mindre chans att vi tappar förtroende för vandra när hindrena blir högre! Så har strykt mej från tävlingen på måndag, så ska jag försöka hitta någon clear round i närheten när vi kommer hem.

Hoppövningen vi gjorde igår:


Blå=galopp                       (ca 13 meter mellan räckena, 3 galoppsprång för storhäst)
Röd=trav

Ska försöka förklara så bra som det går. Bild ett: börja på kvartlinjen i höger galopp vid pilen, hoppa dom tre räckena, sväng höger upp på kvartlinjen igen och fortsätt fram till snett igenom. Sakta av till trav vid snett igenom och vänd snett igenom. Fortsättning på bild 2: Fatta vänstergalopp på kvartlinjen och vänd upp och hoppa dom tre räckena, sväng vänster upp på kvartlinjen galoppera till snett igenom. Sakta av till trav, vänd snett igenom och börja om på bild 1 igen. Fatta höger galopp på kvartlinjen och hoppa dom tre räckena igen osv...

Så håller man på så till man fått in en bra rytm och galopp, hindrena behöver inte vara mer än 50 cm!

Tips! Se till att ha en bra galopp i svängen upp mot linjen då svängen är ganska skarp, har man inte det tappar man galoppen och rytmen helt och man får förmodligen in mer än 3 galoppsprång i linjen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

kanske testar din hoppövning :)

2011-04-20 @ 20:05:30
URL: http://finanora.blogg.se/
Postat av: Nora sandberg

kommer att testa din övning helt klart! :) asfin blogg. med bra inlägg.

2011-04-22 @ 21:11:45
URL: http://crazyworldmylifee.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0