frågor

Har fått ganska många sånna här frågor på sistone och det är bättre ni mailar dom istället, så slipper jag svara på dom i ett inlägg hela tiden! :) Men svarar på 2 nu här.

Hej! Jag har en fråga till dig. För ca ett år sedan var jag med om en olycka med min häst. Jag ramlade av i skogen och bröt armen. Som tur var klarade min häst oskadd. Jag är fullt frisk nu men jag har ett problem. Jag är livrädd för att trava eller galoppera... Har du några tips på hur jag ska bli av med min rädsla. Jag har försökt att trava eller galoppera med det slutar med att jag blir livrädd och min häst blir lika rädd han.. Tack för en bra blogg :) /Sarah

Svar: Börja steg för steg, och känn hela tiden så du inte spänner dej. För som du skrev så känner din häst av det jätte lätt. Börja med att trava någon långsida bara och skritta resten av passet och så ökar du sen. Det är bara onödigt att försöka skynda sej tillbaka där man en gång var då det är lätt att man tappar självförtroendet helt och för börja om. Sen kanske du kan testa att någon longerar dej? Eller kanske rida någon stadig häst som är jätte säkert?

Jag har ett problem, min häst är rätt hård i munnen just nu och är inte särskilt mjuk oså.. Har du några tips på hur jag kan få henne att vara extra fokuserad och för att få henne mjuk och lätt i munnen? :)

Svar: Vet inte riktigt hur du menar med hård, är hon framtung eller stark eller ''seg''? Men jag skulle nog försöka använda handen så lite som möjligt och jobba med sitsen istället. När du väl använder handen kommer hästen vara mer uppmärksam, sen tänk på att ge eftergift i handen så snabbt du tagit en förhållning. Sen om den är framtung så jobba mer med övergångar, tempoväxlingar och halvhalter för att på henne mer på bak. Och använd som sagt handen så lite som möjligt. Vet inte riktigt mer då det är så svårt när man inte känt det själv :p

Kommentarer
Postat av: Ewa Angantyr

Hej! Som kommentar till Sarahs fråga så är det jättebra att följa Parellis program Då går man igenom allt från marken och bygger upp sitt eget (och hästens) självförtroende. Det förebygger rädslan. Ju säkrare man blir påmarken desto säkrare i sadeln. Tips bara!! Bra blogg!!!

2011-04-21 @ 17:14:44
URL: http://www.naturligdressyr.bloggagratis.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0