fråga

Hej! har inte läst din blogg så länge så jag har nog missat hur appis blev skadad? kan du inte skriva ett inlägg om det! Tur iallafall att hon är frisk nu ! <3

Svar: Vi gick omkull på en träning för ett år sen. Efter det började hon kännas lite konstig och någon månad senare började hon bli stötig i traven. Så vi kollade upp henne men fick en jätte kass veterinär. Men eftersom vi aldrig haft en skadad häst innan så litade vi på han. Han hittade ingenting på appis och sa att det bara är att rida. Men jag tog det ändå väldigt lugn under sommaren, hoppade väldigt låga hinder osv... Under hösten bestämde vi oss att köpa en till häst och i samband med de ställde jag av appis då kiropraktorn kollat på henne och tyckte att hon var ovanligt spänd. Vi kollade runt väldigt mycket vilken veterinär vi skulle åka till, så vi bestämde oss för Göran rydén tror jag det var. Men det var massa strul med att han sålt sin klinik osv.. så det drog ut ganska mycket på tiden.

Så när vi köpte tess så tyckte dom att vi skulle åka till Jonas Tornell så vi ringde och bokade tid och fick vänta en månad. Men väl där nere så hittade han felet direkt, hon hade kotledsinflammation på båda fram. När vi gick omkull så fick hon en spricka i kronbenen vilket ledde till kotledsinflammation eftersom hon inte kunde belasta benen rätt iom sprickan. På återbesöket var hon frisk och började sättas igång, han sa att appis hade fina ben och eftersom kotledsinflammationen kom genom en annan skada (sprickan) så skulle de inte komma tillbaka.

Nu då var vi nere i torsdag för att kolla så hon var frisk innan jag började hårdträna henne, vilket hon var :) Så nu känns det jätte bra!!!! :D Ni förstår nog inte hur mycket jag funderat på om appis någongång kommer att bli som vanlig igen eller om hon kanske måste avlivas. Usch va dåligt jag mått över detta men nu ska jag inte hänga upp mej på de längre utan blicka framåt och tänka vilket rolig framtid vi kommer ha ihop! :)

Filmen när vi gick omkull, detta var exakt ett år sen! Så lång tid det tagit att hitta felet bara för att vi åkte till en skit veterinär från början (skriver inte ut här vem eller vilken klinik..).


Med detta inlägget avslutar jag min kategori ''viktig info'' som jag skrev lite i då och då hur appis kändes under tiden hon kändes konstig.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jäklar, läskig vurpa! :(

2011-04-11 @ 10:06:35
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Therese

Herre vad läskigt! Gööh, man har publiken bah, höö! HAHA. KRAM :)

2011-04-16 @ 19:17:48
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: Anonym

oj!!! vad roligt att hon har blivit frisk igen!!!

2011-07-31 @ 23:52:13
Postat av: Anonym

Oj, det såg läskigt ut, tur att hon blev frisk

2011-09-09 @ 19:46:15
Postat av: Danica

Hoppade ni för tidigt eller??

Är det till dig han skriker fortsätt??

2011-12-27 @ 00:01:44
Postat av: Hanna

Shit va läskigt!

2012-01-01 @ 15:20:53
URL: http://ramells.wordpress.com
Postat av: Ellen

ojoj, det där såg läskigt ut! Men som tur är hon frisk igen! :)

2012-03-28 @ 20:22:42
Postat av: Noomie Sundell

Men herregud! Visste verkligen inget om det här, ser riktigt hemskt ut och det är typ sånna saker jag tänker på varje gång jag ska hoppa. (Kan vara därför jag är hopprädd, hehe.) Tur att ni båda är okej nu iaf. Klarade du dig utan några skador då? Att du fortfarande vågar hoppa tycker jag är häftigt, minst sagt!(:

2013-02-15 @ 23:35:15
URL: http://lexx.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0