.


Varför har du spö med dig i hagen? :)

Svar: Tess är en riktig buse (haha) och vill inte alltid följa med in från hagen. Så för att slippa stå och dra i henne har jag spöt och petar lite på bogen med. Samma taktik som jag har när jag lastar. Dock har jag börjat träna lite löst på banan med henne så hon ska följa mej och även lyssna på inkallningar. Om jag fortsätter med de tror jag problemet kommer att lösa sej.
Jag tycker det är viktigt att verkligen ta tag i sånna här små problem. Dom är så himla onödiga egentligen, och tar mycket ork och tid.
Sen tycker jag även det är viktigt att ta sej igenom problemet istället för att ta sej runt de. Visst jag hade kunnat dra med henne in från hagen men då är inte problemet löst utan jag har bara tagit mej runt de. Men om jag istället lär henne att komma till mej och följa mej har jag tagit mej igenom problemet.
Jag är ganska envis när det gäller sånt och jag vill alltid att allt ska funka på ett bra sätt och framförallt naturligt sätt för hästarna=NH!

Kanske borde bli bättre på att ha veckans fråga då många av er verkar uppskatta de! :)

Kommentarer
Postat av: Natalie

Smart! Jag har aldrig tänkt så innan, har nämligen det "problemet" med. Ska prova lite försiktigt jag med.. tack för tipset!! :)

2011-04-04 @ 14:30:41
Postat av: Anonym

vad hände med veckans häst?? :O

2011-04-04 @ 14:34:55
Postat av: Petra Dahlén

Man ska alltid ha söp med sig i en hage. Leder man en häst så är det ryttaren som är ledaren och den ska säga ifrån när det kommer en annan häst och ska gå emot hästen man leder. Då är det inte hästen man leder som ska säga ifrån utan ryttaren!

2011-04-09 @ 15:27:28
URL: http://petradahlen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0