svar på kommentarer

Hejhej!

jag skulle vilja få tips till min nyblivna foderponny.


jag har ridit i 9 år, men jag får henne endå inte att gå "bra".


Hon ska förmodligen testa mig, och sen så har hon haft en sadel som har legat o tryckt ihop bogbladen, men vi har bytt nu, efter en equiperatefts(?) råd.


Hon springer gärna, o fort också.

Jag rider på rakt tränsbett/3-delat, (byter då o då), och martingal.

Jag skulle gärna vilja ha någon övning som innehåller bommar, det behöver hon träna på, hon rusar massor när man har bommar/hinder. mer än vanligt, o jag vill dämpa farten, men hur?

Svar: Detta är ett väldigt vanligt problem kan jag tycka. Utan att ha ens sett hästen kan jag nästan säga att det beror på att hästen inte är på bakbenen och därför inte i balans. När hästen springer är det oftast för att den är i obalans. Och inte för att den är olydig eller pigg.

Mitt råd till dej är att göra massa övergångar mellan skritt och galopp och använda handen så lite som möjligt och använda sitsen till att bryta av. Du känner att du gör rätt när allt du har i handen försvinner, det känns jätte lätt. Efter du känner att du har så lite i handen som möjligt börja med att lägga in bommar och små hinder och bara galoppera över dom och se till att hon hela tiden är avslappnad. Annars ta ett steg tillbaka. Det kommer ta tid! Och skit i vart huvudet är, det kommer komma ner i en låg form tillslut, men först måste du kunna ha en lätt hand=hästen jobbar med bakbenen.

Sen att sadeln har legat fel har säkert bidragit till en spändare och springigare häst, men jag skulle jobba mycket med skritten och galoppen för att få hästen så avslappnad som möjligt.

Det är svårt när man inte sett hästen men samtidigt så låter det som ett självklart problem att hästen inte är på bakbenen. Så det är väl bara att jobba på! Hoppas du fick lite tips nu :)

Hej! Kan du inte berätta lite om din praktikplats,
Kram emma.


Svar: Jo, vad vill du veta? :p Jag är hos en hopp tävlingsryttare/tillridare som jag vart hos nu en vecka. Och sen kommer jag vara där varje tisdag, det är jätte kul :) Tror jag ska vara där fram till jul, annars hela 1an. Sen i 2an kommer vi vara hos någon i några veckor och då kan man åka iväg lite längre och även utomlands om man vill. Fast jag vet redan vart jag vill vara :D Om jag nu får det :p

Kommentarer
Postat av: Nadja

tack för tipsen :)Ska börja rida med gummisnodd, så hon kan bilda lite muskler själv också :)

2010-09-17 @ 21:58:48
Postat av: julia

hej. vad heter hoppryttaren du är hos? kram julia

2010-09-18 @ 13:50:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0