utvärdering, sensornNu tänkte jag utvärdera tygelsensorna.

Jag har ridit med dom några gånger på banan och senast jag red med dom gick hon som bäst. Jag vet inte fall jag inbillar mej men man blir påmind att rida med en mjuk och följsam hand. Man får lättare att lära sej att rida med sitsen för att man är rädd att dom ska gå av och då kämpar man verkligen!

Sen finns det ju alltid bra och dåliga saker med utrustning.

+ Att man blir påmind av dom att använda en mjuk hand
+ Man har lättare att träna upp hur man inverkar med sitsen
+ Man vet hur många kg man har i handen

- Dom går av om hästen rycker till med huvudet

Nu undrar ni säkert om dom är värda att köpa. Så jag säger ja, ja, ja, ja!!! Dom är värda sitt pris. Jag tycker alla ryttare borde rida med en sensor någon gång, för det är då man förstår hur stor negativ inverkan handen har i ridningen. Och hur stor skillnad det är att verkligen rida en häst än att åka runt och dra lite i den. Enorm skillnad.

Finns att köpa här för 249 kr.

Kanske ska fortsätta att utvärdera olika utrustningar som jag har? Är det intressant att läsa om, isåfall får ni gärna kommentera om ni vill läsa om något speciellt.


Kommentarer
Postat av: johanna :)

sv: vi har fått datorer av skolan ;D eller vi typ lånar från 7an till 9an sen får man köpa den när man går ut nian. då har den ju sjunkt i pris ;)

2010-09-01 @ 19:25:58
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: hanna

det är absolut intressant!

2010-09-01 @ 20:22:24
Postat av: johanna :)

jag tycker det är jätte kul att läsa om ! vill verkligen köpa såna ! men har tyvärr inte råd nu, efter som jag ska köpa en ny kamera x)

2010-09-01 @ 21:38:20
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: Linnéa

håller med hanna: absolut intressant! :)

2010-09-01 @ 21:40:32
URL: http://livetblandhastar.blogspot.com/
Postat av: JENNIFER

Jag tycker det verkar vara en smart idé med såna då folk får lära sig rida ordentligt, förutom det att jag tycker det verkar VÄLDIGT obehagligt med rycket som blir när dem spricker.Ta min ena häst som är lättspänd och kan hoppa till för minsta lilla, som är superkänslig i munnen. När den där då spricker så måste det ju rycka till i munnen på dem när kedjan spänns, + ljudet av att den går sönder och kedjan som spänns. Skulle göra mer skada än nytta på en sån häst som jag har?!

2010-09-03 @ 00:10:38
URL: http://loadofshit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0