träna?

Varför är det så att i alla andra sporter tränar man stryka, kondition, smidighet osv.. men inte i ridsporten? Eller det är iaf inte lika vanligt. Handlar det om att man inte har tiden, eller bara tror att man själv inte behöver vara tränad för att rida?

När jag gick på gympa innan var jag väl tränad och vig och då trillade jag nästan aldrig av. Om jag hamnade på sidan av hästen kramlade jag mej upp igen vilket jag absolut inte kan nu. Nu är jag stel som en pinne och framförallt lat. Skit lat, om jag började springa några dagar i veckan skulle jag bli piggare själv och orka med mer.

Jag tror såklart att det kommer ge resultat i ridningen om man börjar träna, men då gäller det att man tränar rätt muskler också! Sen tror jag man kommer orka mer, allså anstränga sej mer när man rider, vara mer koncentrerad och verkligen kämpa. Det kommer bli lättare att rida ihop hästen, eller ha mer ben på den tex..

Fast jag ''tränar'' faktiskt lite, går minst 1 gång i veckan ca 1 timme med en kompis. De gör mej faktiskt lite piggare.

Brukar ni träna nåt och tycker ni det har gett resultat i ridningen då?

Kommentarer
Postat av: JENNIFER

Jag brukar inte träna men något som alla ryttare bör träna är bålstyrkan. Den är A och O i all ridning. (:

2010-09-03 @ 22:49:15
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: jessica

ja tränar ryggen .. har jätte bra övningar :)

för ryggen måste ju va stark när man rider.. men samtidigt tränar man ju jätte mkt när man rider .. konditionen tränas ju oxå.. /magen och benmusklerna. men visst skulle man behöva träna mer ^^

2010-09-04 @ 12:13:46
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: johanna :)

jag tränar typ inte x) jag är ju ute o går med kaninerna så då blir det ju att man går/springer sen tränar vi i skolan 2 dagar i vekcan och sen brukar ja hoppa över kaninhindrerna om de står framme x'D det e faktiskt jobbigt om man håller å länge! :P

2010-09-04 @ 21:11:10
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: O L I V I A

när jag är mitt i min tränings säsong så tränar jag ca 4-5 gånger i veckan plus matcher och ridning (:

2010-09-05 @ 13:53:28
URL: http://xattitude.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0